Ελλάδα|23.03.2023 08:37

Για μήνες στο «μικροσκόπιο» ο προπονητής στην Ηλιούπολη: Η πληροφορία που «έτρεξε» τις έρευνες - Αποτροπιασμός από τη δράση του

Newsroom

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση βιασμού ανηλίκων από προπονητή Τάε Κβον Ντο, ο οποίος έχει συλληφθεί. Αν και οι έρευνες των Αρχών ήταν πολύμηνες, μία πληροφορία που έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ. επίσπευσε τις διαδικασίες.

Ειδικότερα, κοπέλες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του 44χρονου προπονητή, τονίζοντας πως ο άνδρας συνεχίζει τις πράξεις του ακόμα και σήμερα -με θύμα ένα παιδί 15 ετών.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι όταν τα στοιχεία του κατηγορούμενου δοθούν στη δημοσιότητα, θα έρθουν στο «φως» και άλλες περιπτώσεις κακοποίησης κοριτσιών.

Υπενθυμίζεται πως εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και πλήθος άλλων αδικημάτων, καθώς κατηγορείται πως από το 2009 έως το 2020 βίαζε κατ' εξακολούθηση αθλήτριές του στο γυμναστήριο που διατηρεί στην Ηλιούπολη.

Πώς δρούσε

Ο 44χρονος προπονητής κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίασε τουλάχιστον πέντε ανήλικες αθλήτριές του, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, στο γυμναστήριο που διατηρούσε αλλά και στο σπίτι του. Ενήλικες πλέον, τα θύματα, κατήγγειλαν όσα βίωσαν στην εισαγγελία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης.

Συνάδελφος του 44χρονου καταγγέλλει πως εδώ και μια δεκαετία τον έβλεπε να είναι πολύ διαχυτικός με τις ανήλικες μαθήτριές του: «Εκτός σχολής, στο μηχανάκι, στο αυτοκίνητο. Συνεχώς γινόταν αυτό με διαφορετικές αθλήτριες».

Ο τρόπος δράσης του; Προσέγγιζε τις ανήλικες αρχικά εκθειάζοντάς τες για τις αθλητικές επιδόσεις τους και στη συνέχεια τις παρότρυνε να μπουν στο αγωνιστικό τμήμα προκειμένου να κάνουν πολύωρες ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 44χρονος ανέβαζε φωτογραφίες με τους αθλητές και τις αθλήτριές του από αγώνες όπου πήγαιναν στο εξωτερικό, από κοινές εξόδους στο κέντρο της Αθήνας αλλά και από το γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

«Κρυβόντανε φανερά» - Τι λέει προπονητής που γνώριζε καλά τον 44χρονο

Ο Γιάννης Χιωτάκης είναι επίσης προπονητής Τάε Κβον Ντο και γ.γ. Αθλητισμού και γνωρίζει τον 44χρονο προπονητή για περισσότερο από 20 χρόνια. Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» δηλώνει αρχικά πως «κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε ποτέ πληροφορία εκείνος ή κάποιος άλλος του χώρου ότι υπάρχει κάποια καταγγελία.

«Είχα αντιληφθεί συνεχώς πήγαινε και ερχόντανε με κάποιες μαθήτριες και αθλήτριες και πρωταθλήτριες, συνεχώς πάνω στο μηχανάκι. Αρκετές φορές τον είχα συναντήσει και στο αυτοκίνητο. Είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο ότι κρυβόντανε φανερά. Το λέω αυτό διότι δεν πήγαινε κάπου απόμερα με τη μηχανή. Περνούσε από τον κεντρικό μας δρόμο, την κεντρική μας πλατεία», δηλώνει στη συνέχεια.

 

«Τον τελευταίο καιρό είχε χάσει σχεδόν τα μισά παιδιά από τον σύλλογό του»

Για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης.

Αναφορικά με τον σύλλογο που είχε ο 44χρονος είπε: «Ήταν ένας προπονητής που είχε έναν μικρομεσαίο σύλλογο, προερχόταν από το χώρο και ως αθλητής και είχε αρκετές επιτυχίες (...). Στον σύλλογό του είχε αρκετά παιδιά, περίπου 200 - 250, αλλά τον τελευταίο καιρό, όπως μαθαίνουμε, δεν είχαν μείνει ούτε τα μισά στον σύλλογό του. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν συμμετείχε σε αγώνες της ελληνικής ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο, γιατί δεν μπορούσε να μαζέψει τα χαρτιά του, έτσι ώστε να μπει στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Συνθήματα έξω από τη σχολή του 44χρονου

«Δύο μέτρα κάτω από τη Γη για κάθε παιδοβιαστή» είναι ένα από τα συνθήματα οργής που γράφτηκαν το βράδυ της Τετάρτης (23/3) από άγνωστους στην τζαμαρία της σχολής του 44χρονου προπονητή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλιούποληπροπονητήςβιασμόςειδήσεις τώραανήλικοι