Ελλάδα|24.03.2023 11:48

Αμαλιάδα: Στην Πάτρα μεταφέρθηκε η 10χρονη που τραυματίστηκε από πυροβολισμό καραμπίνας - Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Newsroom

Ερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα κοριτσάκι περίπου 10 ετών δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι του ενώ έπαιζε μαζί με τον αδερφό της με μια καραμπίνα, στην Αμαλιάδα. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και φέρει τραύμα στο πόδι από σκάγια καραμπίνας, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή της.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 10χρονη βρισκόταν μαζί με τον 14χρονο αδελφό της στο σπίτι τους στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας και κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες το κορίτσι χτυπήθηκε από σκάγια στο πόδι.

Αμέσως μετά η 10χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου ύστερα από την παροχή των πρώτων βοηθειών κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Καραμανδάνειο.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για να διαπιστωθεί το πώς ακριβώς προήλθε ο τραυματισμός του κοριτσιού από την καραμπίνα, αλλά και σε ποιο πρόσωπο ανήκει το όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilianews.gr, τα παιδιά έπαιζαν έξω από το σπίτι τους, σε ένα παρκάκι, όταν ο ανήλικος βρήκε μέσα στο σπίτι το κυνηγετικό όπλο του παππού τους.

Χωρίς να γίνει αντιληπτός από την μητέρα του, που εκείνη την ώρα ήταν μέσα στο σπίτι, βγήκε έξω και πάνω στο παιχνίδι πυροβόλησε την αδερφή του στον μηρό καθώς, το όπλο ήταν γεμάτο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο: Είτε το όπλο να εκπυρσοκρότησε, είτε το αγόρι, που κατά άλλες πληροφορίες είναι 7 ετών, τράβηξε κατά λάθος τη σκανδάλη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμαλιάδααστυνομίαπυροβολισμόςειδήσεις τώρα