Ελλάδα|24.03.2023 15:05

Πέθανε ο Γιώργος Συγγελίδης - Είχε ταυτίσει το όνομα του με την Citroen Ελλάδας

Newsroom

Πέθανε, σε ηλικία 93 ετών ο Γιώργος Συγγελίδης, ο ιδρυτής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου, που είχε ταυτίσει το όνομά του με τη δραστηριότητα της Citroen στην Ελλάδα

Ο  ίδιος τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, ωστόσο το έργο που άφησε πίσω του είναι πολύ μεγάλο.

Είναι αυτός που κατάφερε να ταυτίσει το όνομα Συγγελίδη με την πορεία της Citroen στην Ελλάδα, η οποία συγκαταλέγεται στην λίστα  με τις πιο ισχυρές του κλάδου αυτοκινήτων, καθώς ακόμα και σε μεγάλες κρίσεις, κατάφερνε να διαγράφει αύξηση των πωλήσεων.

Το επιχειρηματικό έργο του πατέρα τους συνέχισαν οι εκπρόσωποι της δεύτερης γενιάς Γιάννης και Πολυχρόνης, επικεφαλής του ομίλου Συγγελίδη.  Οι ίδιοι έχουν επεκταθεί και στην αντιπροσώπευση πέραν της Citroen, αυτοκινήτων από άλλες κατηγορίες και συγκεκριμένα στην Peugeot, την DS, την Opel και τη Mazda, ενώ συμμετέχουν ενεργά στις εξελίξεις που σημειώνονται στον κλάδο του αυτοκινήτου. 

Η CITROEN Ελλάς Α.Ε. σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο ανεπτυγμένες εταιρείες του κλάδου των αυτοκινήτων, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της CITROEN σε όλη την Ευρώπη και συνεργάζεται με περισσότερους από 44 εξουσιοδοτημένους διανομείς σε όλη την Ελλάδα.

Σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού και τιμής ο Όμιλος Συγγελίδη θα παραμείνει κλειστός ενώ η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Λουγκάνο της Ελβετίας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςCitroenειδήσεις τώρα