Ελλάδα|28.03.2023 18:40

Νέο ξέσπασμα του πατέρα της Καρολάιν: «Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση ο Αναγνωστόπουλος»

Newsroom

Ενόψει της έφεσης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021, ο πατέρας του 19χρονου θύματος, Ντέιβιντ, μίλησε στη Daily Mail.

Ο Αναγνωστόπουλος αναμένεται να υποστηρίξει ότι σκότωσε τη σύζυγο του γιατί ανησυχούσε ότι «θα έκανε κακό» στην 9 μηνών κόρη τους, Λυδία, και να ζητήσει τη μείωση της ποινής φυλάκισης 27 ετών που τού επιβλήθηκε, λόγω ελαφρυντικών. Ο 35χρονος συζυγοκτόνος στραγγάλισε την Καρολάιν Κράουτς και, στη συνέχεια, ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι διαρρήκτες είχαν εισβάλλει στο σπίτι τους και την είχαν σκοτώσει.

Η νομική ομάδα του καταδικασμένου σημειώνει ότι, στην έφεση θα υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Καρολάιν και ότι αντέδρασε κατά τη διάρκεια ενός καβγά που είχε μαζί της, επειδή φοβήθηκε ότι θα έκανε κακό στη Λυδία. Οι δικηγόροι του πιλότου με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, τον οποίο ο γυναικοκτόνος απέλυσε πέρυσι αλλά τον προσέλαβε εκ νέου, θα υποστηρίξουν ότι τού αξίζει μία πιο επιεικής ποινή. Όπως γίνεται κατανοητό θα σταθούν στη στάση του στις φυλακές Κορυδαλλού, για να υποστηρίξουν ότι υπήρξε «υπόδειγμα κρατούμενου και βοήθησε άλλους κρατούμενους» όσο εξέτιε εκεί την ποινή του.

 «Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση» 

Ο 79χρονος Ντέιβιντ Κράουτς, στο βρετανικό μέσο, περιγράφει τον Αναγνωστόπουλο ως «ύπουλο **ταρδο» ενώ σημειώνει ότι, «Αν η θανατική ποινή ήταν ακόμα διαθέσιμη εδώ (στην Ελλάδα), θα το θεωρούσα τιμή μου να μου επιτραπεί να τον εκτελέσω για να τον στείλω στη λήθη. Τον μισώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου. Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση».

Στο μέσο μίλησε και ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο οποίος σημείωσε ενόψει της έφεσης: «Δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς ο πελάτης μου να μετανιώνει για ό,τι συνέβη, αλλά αυτό που θέλει και αυτό που θέλουμε γι’ αυτόν είναι δικαιοσύνη. Δεν αρνείται αυτό που συνέβη, αλλά ζητάμε να μειωθεί η ποινή. Κάθε μέρα που βρίσκεται στη φυλακή σκέφτεται τι συνέβη και πόσο μισεί τον εαυτό του, οι μόνες του σκέψεις είναι για την κόρη του. Το μόνο που θέλει είναι μια δίκαιη δίκη και να ληφθούν υπόψη οι ελαφρυντικές περιστάσεις των όσων συνέβησαν την ώρα του θανάτου της Καρολάιν. Δεν είναι ναρκισσιστής και αποδέχεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά την καταδίκη του είναι υπόδειγμα κρατούμενου στη φυλακή και βοηθάει τους άλλους κρατούμενους και έχει πολύ καλή συμπεριφορά και όλα αυτά θα τα εξηγήσουμε στο δικαστήριο».

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς του κ. Κράουτς ότι ο Αναγνωστόπουλος σκότωσε τη σύζυγό του επειδή η τελευταία ανακάλυψε ότι ήταν διακινητής ναρκωτικών. «Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο αυτού του ισχυρισμού κατά τη διάρκεια της δίκης και δε βρέθηκαν στοιχεία κατά την έρευνα και δεν έχει διωχθεί ποτέ για παρόμοια εγκλήματα. Έχει μια άψογη καριέρα 11 ετών ως πιλότος ελικοπτέρου. Σεβόμαστε τη θλίψη του πατέρα της Καρολάιν, αλλά αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γυναικοκτονίαέφεσηΓλυκά Νεράειδήσεις τώραΚαρολάινΜπάμπης Αναγνωστόπουλος