Ελλάδα|30.03.2023 20:09

Τα δύο νέα συστήματα που θα έχει η προέκταση του φράχτη στον Έβρο - Στο σημείο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

Newsroom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Το απόγευμα θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής - επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Οι δύο νέες προσθήκες στον φράχτη

Ο νέος φράχτης εκτός από σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα θα έχει και δύο τελευταίας τεχνολογίας συστήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στον φράχτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονα συστήματα που δεν είναι τοποθετημένα κάπου αλλού στην Ελλάδα.

Το πρώτο είναι ένα λογισμικό, ειδικό, που θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει στο τουρκικό έδαφος πού υπάρχουν μαζικά κινητά τηλέφωνα. Δηλαδή θα εντοπίζει πού υπάρχουν πολλά συγκεντρωμένα άτομα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τον Έβρο.

Το δεύτερο θα είναι η αυτονομία που θα έχουν τα drones τα οποία θα βρίσκονται στο σημείο όπου θα γίνει ο φράχτης. Αυτά, θα μπορούν να δίνουν εικόνα 24 ώρες το 24ωρο. Θα λειτουργούν με ειδικό καλώδιο και θα μπορούν να περιπολούν.

Θα τα χειρίζεται ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΈβροςφράχτης