Ελλάδα|31.03.2023 08:57

Κρήτη: Στο ανακριτή σήμερα ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο - Το χρονικό της υπόθεσης

Newsroom

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για μαστροπεία και σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου αγοριού. 

Ο 66χρονος λυράρης αρνείται κάθε κατηγορία και, σύμφωνα με το creapost.gr, κάνει λόγο για πλεκτάνη εις βάρος του αφού ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί τα social media, στα οποία φέρεται να δημιούργησε ψεύτικα προφίλ ώστε να εκδίδει τον ανήλικο.

«Πρόκειται για πλεκτάνη»

Για «πλεκτάνη» κάνουν λόγο οι συγγενείς του 66χρονου λυράρη, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο στην Κρήτη.

«Είναι αθώος. Πρόκειται για μια πλεκτάνη, η οποία θα αποκαλυφθεί και θα λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τότε όμως, ο άνθρωπός μας έχει καταδικαστεί πριν καν απολογηθεί. Βρισκόμαστε σε συνεχή πολιορκία. Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι. Τα συνολικά 8 εγγόνια της οικογένειάς μας δεν πηγαίνουν σχολείο. Κρατάμε τη 92χρονη μητέρα του μακριά από την τηλεόραση για να μην κλονιστεί η υγεία της», είπε, μιλώντας στο MEGA, συγγενής του κατηγορούμενου.

«Είναι όλα ψέματα. Ειπώθηκε ότι είχε 4 κινητά. Ο 66χρονος έχει ένα μόνο κινητό το οποίο το έχει η αστυνομία. Δεν έχει τάμπλετ και ο υπολογιστής του είναι στο σπίτι μου», πρόσθεσε.

«Ξεσκονίζουν» κινητά και υπολογιστές του λυράρη

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον ενώ στο… στόχαστρό τους έχουν μπει τα δύο άτομα τα οποία, όπως έχει καταγγελθεί από τον 15χρονο, φέρονται να τον έχουν βιάσει.

Ο 15χρονος έχει ήδη δώσει στην κατάθεσή του αρκετές πληροφορίες με τους αστυνομικούς να ερευνούν προς πάσα κατεύθυνση.

Στις έρευνες θα συμμετάσχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία αναμένεται να «χτενίσει» όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

Ήδη στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με το ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.

Παράλληλα, το τμήμα Ανηλίκων σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα κινητά τηλέφωνα αλλά και τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστή» το αγόρι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηράκλειο Κρήτηςειδήσεις τώραΚρήτηκακοποίηση παιδιώνβιασμός