Ελλάδα|03.04.2023 09:08

Θεσσαλονίκη: «Κοσμοπλημμύρα» στη συναυλία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Newsroom

Εννιά χρόνια μετά το μεγάλο δημοψήφισμα για το νερό, η Θεσσαλονίκη έστειλε ξανά ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε κάθε σχέδιο ή ιδέα για ξεπούλημα του πολυτιμότερου αγαθού. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην Πλατεία Αριστοτέλους με ένα και μοναδικό αίτημα: Κάτω τα χέρια από το νερό. Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Χειμερινοί Κολυμβητές ένωσαν τις φωνές τους σε μία ξεχωριστή μουσική εμφάνιση.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην «καρδιά» της πόλης, χορεύοντας και τραγουδώντας στους ρυθμούς της μουσικής σε μία συναυλία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Σημειώνεται ότι η 18η Μαΐου 2014 είναι ημέρα με ιστορική σημασία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης . Συνολικά 218.000 πολίτες ψήφισαν στο δημοψήφισμα (το 50% όσων ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές) με το 98% εξ’ αυτών να τάσσεται ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ.

Την συναυλία διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘεσσαλονίκηνερόΕΥΑΘσυγκέντρωση διαμαρτυρίαςιδιωτικοποιήσειςειδήσεις τώρα