Ελλάδα|03.04.2023 20:37

Νέα Σμύρνη: Καρέ - καρέ η δράση των Κολομβιανών που «άδειασαν» τις θυρίδες τράπεζας

Newsroom

Βίντεο από τη δράση των κατηγορούμενων Κολομβιανών που ξάφρισαν πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης το περασμένο καλοκαίρι, έρχεται στο φως.

Στο βίντεο φαίνονται οι δράστες την ημέρα που μπήκαν στο υποκατάστημα στη Νέα Σμύρνη να κάθονται σε παρακείμενη καφετέρια και να κάνουν κατόπτευση του χώρου και αργότερα να πλησιάζουν και να μπαίνουν μέσα στην τράπεζα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση σε τέσσερις τράπεζες προτού επιλέξουν το συγκεκριμένο υποκατάστημα αφότου είχαν κάνει τρεις ολόκληρες ημέρες κατόπτευση του χώρο. Κατάφεραν να μπουν στην τράπεζα, να κατέβουν πέντε θυρίδες και αμέσως μετά να φύγουν για τη Σερβία και από εκεί στην Ισπανία, όπου φαίνεται να είναι το τελευταίο στίγμα τους.

Το χρονικό

Σημειώνεται ότι υπόθεση διάρρηξης εξιχνιάστηκες από το Τμήμα Εγκλημάτων Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει 3 κολομβιανούς. Οι δράστες είχαν ανοίξει 5 θυρίδες και κατάφεραν να «σηκώσουν» 5 θυρίδες, αποσπώντας χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 δράστες έμπαιναν διαδοχικά ως πελάτες και κατάφεραν να αποσπάσουν τα κλοπιμαία.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ξαναπάει στην τράπεζα, είχαν κατοπτεύσει το χώρο για να οργανώσουν το σχέδιό του. Στο στόχαστρό τους μπήκαν και τράπεζες σε Μαρούσι, Γλυφάδα και Κηφισιά, αλλά εκεί δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τα χτυπήματα.

Οι δράστες είχαν παρουσία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

li>

ειδήσεις τώραθυρίδεςελληνικές τράπεζεςΝέα Σμύρνη