Ελλάδα|05.04.2023 16:21

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτό και ενδεχόμενο αυτοκτονίας του 34χρονου μητροκτόνου - Τις κινήσεις που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
makthes.gr
makthes.gr

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου που φέρεται να δολοφόνησε την μητέρα του το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Χαλκηδόνας. Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται ο μητροκτόνος να έχει βάλει τέλος στη ζωή του, μετά το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο. 

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του λευκού αυτοκινήτου σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας, μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρή στη θέση του συνοδηγού η γυναίκα, 71 ετών, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον γιο της ως τον φερόμενο δράστη.

Αρχικά αφού διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί πριν από περίπου 1 με 1,5 μήνα από εταιρεία ενοικιάσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντόπισαν την οικία του φερόμενου ως δράστη και της μητέρας του όπου βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα του 34χρονου, στο οποίο ανέλυε τους λόγους που προχώρησε στην πράξη του γράφοντας ότι είχε χρέη και ότι δεν άντεχε άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα του.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους, αλλά περισσότερο από τον Θεό. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω καραμπίνα, δεν το περίμενα να κάνει τέτοια ζημιά. Τα τελευταία χρόνια είχαμε οικονομικά προβλήματα και η μητέρα μου αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα», γράφει αναλυτικά. 

Το όπλο που βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι παρόμοιο με την καραμπίνα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και έχει σταλεί για βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν είναι αυτό με το οποίο ο δράστης εκτέλεσε την άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πηγές της Voria.gr στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε ένας συγκεντρωτήρας (αυτός που συγκεντρώνει τα σκάγια) και για αυτό και οι Αρχές πιθανολογούν ότι το όπλο κυνηγετικού τύπου, όπως αυτό που βρέθηκε στο σπίτι, είναι το ίδιο με εκείνο του εγκλήματος.

Νευρικός μετά το έγκλημα

Σύμφωνα με πληροφορίες του karfitsa.gr η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και βίντεο που έχουν καταγράψει τις κινήσεις του 34χρονου το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, στις 21:00 κάμερα τον κατέγραψε να περπατάει ψύχραιμος με ζακέτα και κουκούλα στο κεφάλι. Σταματά και μιλάει με μια γειτόνισσα και να συνεχίζει προς το σπίτι του.

Μισή ώρα αργότερα κάμερα τον καταγράφει τελευταία φορά μπροστά από ένα κομμωτήριο να είναι νευρικός, και να κινείται πάνω κάτω. Κατά πάσα πιθανότητα είχε γίνει ήδη το στυγερό έγκλημα.

Το άσπρο αυτοκίνητο που βρέθηκε νεκρή η μητέρα του, καταγράφηκε το απόγευμα περίπου στις 18:30. Οι κάμερες είναι από μαγαζιά που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το σπίτι της οικογένειας.

«Τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε» λέει φίλος του 34χρονου

Την ίδια ώρα, οι γνωστοί και φίλοι της οικογένειας είναι σοκαρισμένοι με το έγκλημα.

Ο φίλος του 34χρονου, Σάκης Μπρετάκης μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», είπε ότι «είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Είχαμε συνεργαστεί σε μια εταιρεία και μάλιστα είχε πιάσει δουλειά στην Σίνδο. Τώρα τι έγινε, δεν μπορώ να ξέρω. Δεν ανοιγόταν για τα οικογενειακά του. Ήταν ένα χαμογελαστό, συνεσταλμένο και ήσυχο παιδί. Ήμασταν φίλοι εδώ και τρία χρόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπήρχαν καβγάδες ανάμεσα στον γιο και την μητέρα. Ήμασταν οικογενειακοί φίλοι. Έκαναν και οι γονείς μας πολλή παρέα από παλιά».

Ο κ. Πρεντάκης τόνισε ότι «δεν έχω κοιμηθεί όλη νύχτα. Στενοχωρήθηκα πολύ και μου φάνηκε πολύ ξαφνικό. Ήταν μοναχοπαίδι, ο πατέρας του είχε σκοτωθεί σε τροχαίο πριν από περίπου 8 χρόνια, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και χθες δεν απαντούσε. Πιστεύω ότι είναι καλά και τον ψάχνουν όλοι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΧαλκηδόναΕλληνική Αστυνομίαμητροκτόνοςειδήσεις τώραΘεσσαλονίκη