Ελλάδα|06.04.2023 08:48

Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο 34χρονος μητροκτόνος δύο ημέρες μετά το έγκλημα - Με ειδικά σκυλιά τον ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

Newsroom

Άφαντος παραμένει ο 34χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, με την Ελληνική Αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Ο 34χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης του στυγερού εγκλήματος, αναζητείται εδώ και δύο μέρες μετά το στυγερό έγκλημα.

Η αστυνομία σαρώνει την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα ενώ βοήθεια προσφέρει και εκπαιδευμένος σκύλος.

Οι άνδρες της αστυνομίας, αφού αρχικά πήγαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του γιου του θύματος, στη συνέχεια ήλεγξαν το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 71χρονη γυναίκα στη θέση του συνοδηγού μέσα σε λευκό αυτοκίνητο, αναφέρει το makthes.gr.

Αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο στο σπίτι όπου διέμενε ο 34χρονος μαζί με την 71χρονη μητέρα του και ερευνάται αν αυτό είναι το φονικό.

Επίσης, αστυνομικοί στο σπίτι του 34χρονου βρήκαν σημείωμα στο οποίο φέρεται να ομολογεί την πράξη του.

«Γιατί σκότωσα τη μητέρα μου»

Ο ίδιος έγραψε στο σημείωμα ότι είχε χρέη και ότι δεν άντεχε άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα του.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους, αλλά περισσότερο από τον Θεό. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω καραμπίνα, δεν το περίμενα να κάνει τέτοια ζημιά. Τα τελευταία χρόνια είχαμε οικονομικά προβλήματα και η μητέρα μου αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα», γράφει αναλυτικά. 

Φόβοι για αυτοκτονία του δράστη

Οι αστυνομικοί αναλύοντας το σημείωμα αλλά και το προφίλ του δράστη, φοβούνται πως πιθανότατα ο ίδιος προβεί στο απονενοημένο διάβημα. 

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις του 

Υλικό στην αστυνομία έδωσαν και οι κάμερες ασφαλείας της γειτονιάς του. 

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας στις 21:00 φαίνεται ο άντρας να κατεβαίνει τη Ρήγα Φεραίου, να στρίβει στην Αθανασίου Διάκου, όπου ήταν το σπίτι του, να σταματά και να χαιρετά ψύχραιμα μία γειτόνισσα. Είχε μάλιστα τα χέρια στις τσέπες και φορούσε μία κουκούλα. Περπάτησε στη συνέχεια προς το σπίτι του.

Μισή ώρα αργότερα καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, έξω από το κουρείο της γειτονιάς, ιδιαίτερα νευρικός και πήγαινε πάνω κάτω. Έκτοτε τα ίχνη του έχουν εξαφανιστεί.

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί μετά το έγκλημα, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι έγινε 9 με 11 το βράδυ.

Η τελευταία φορά που το άσπρο αυτοκίνητο όπου εντοπίστηκε νεκρή η γυναίκα εμφανίζεται σε κάμερες της γειτονιάς είναι στις 18:30 το απόγευμα, σύμφωνα με το Mega.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έκανε το έγκλημα και στη συνέχεια περπάτησε μέχρι το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δολοφονίαπυροβολισμόςΝέα ΧαλκηδόναΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα