Ελλάδα|07.04.2023 08:42

Βρέθηκε λύση για τον καρκινοπαθή που του χορήγησαν σύνταξη μόλις 12,50 ευρώ - Τι αποφασίστηκε

Newsroom

Βρέθηκε τελικά λύση για τον καρκινοπαθή που όπως αποκαλύφτηκε λαμβάνει σύνταξη μόλις 12,5 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το OPEN, που ανέδειξε και το περιστατικό, η διευθύντρια από τις συντάξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως θα γίνει τροποποίηση της απόφασης συνταξιοδότησης και θα επαναφέρουν τη σύνταξη σε πολύ καλύτερα επίπεδα από ότι είναι σήμερα κρατώντας του ένα μέρος των οφειλών.

Έτσι, ο άνθρωπος δεν θα παίρνει πλέον μόλις 12,50 ευρώ σύνταξη.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για υπάλληλο του δημοσίου που η εν λόγω σύνταξη εκδόθηκε μόλις προχτές και στην επιστολή του στο OPEN είχε αναφέρει: «Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκα στη σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου. Μέχρι την συμπλήρωση των 35 (δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες). Εδώ και 2 μήνες που εκκαθαρίστηκε η σύνταξή μου παίρνω 12,50 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα (από το 1.027 ευρώ της κύριας σύνταξης) παρακρατούνται… Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Και πώς μπορεί να διορθωθεί; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα; Να σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιάμεσα, από ΔΕΚ του ΄21 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου (καρκίνος στο πάγκρεας) με δαπανηρές και επίπονες εγχειρήσεις και υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης… Γι' αυτό το λόγο έκανα αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ από 7/22 (χωρίς εμφανή πρόοδο). Με τιμή, πρώην υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας (καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής).

Ο νόμος λέει πως το 1/4 της σύνταξης παρακρατείται για εξαγορές. Το υπόλοιπο πρέπει ο αιτών να το λάβει...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακαρκινοπαθείςσύνταξηΕΦΚΑ