Ελλάδα|07.04.2023 10:11

Πυροβολισμοί στην ΑΣΟΕΕ: Αναφορές για υποψήφιο βουλευτή ανάμεσα στους μάρτυρες - Διαθέσιμος να καταθέσει υπέρ του αστυνομικού

Newsroom

Αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ, όπου αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα όταν άτομα πλησίασαν το περιπολικό στο οποίο επέβαινε και έριξαν πέτρες, φέρεται να ήταν και ένας υποψήφιος βουλευτής κόμματος της Αριστεράς, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», επικαλούμενος τον Γιώργο Καλλιακμάνη,  η ζωή του υποψηφίου βουλευτή που έτυχε να περνά με το αυτοκίνητό του από την Πατησίων, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, «κινδύνευσε και είναι στη διάθεση του αστυνομικού, εάν κινηθεί νομικά, να καταθέσει υπέρ του».

Στην εκπομπή για το περιστατικό μίλησε και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

«Δημιουργείται σύγχυση στο ρόλο του δράστη και του αστυνομικού. Ξεχάσαμε τον μπαχαλάκια και ψάχνουμε τον αστυνομικό», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επεσήμανε, με αφορμή την ΕΔΕ που έχει διεταχθεί πως, «δεν μπορεί να αποτελεί η Πατησίων άβατο για περιπολικό» και κατήγγειλε ότι, δεν έχουν γίνει έρευνες για επιθέσεις κατά αστυνομικών, όπως αυτήν με τον «Άγγελο της Νέας Σμύρνης» και τον «εγκαυματία στου Ζωγράφου».

Ερωτηθείς για το «αν έχει δοθεί εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για πιο χαλαρή στάση ενόψει των εκλογών», απάντησε εκφράζοντας την πεποίθηση πως, δημιουργείται στους πολίτες «σύγχυση λόγω της διαχείρισης του περιστατικού, λόγω των πολιτικών που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός».

Όπως τόνισε, «ο εισαγγελέας έλαβε υπόψη το νόμο που λέει πως αν ο αστυνομικός έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα, μπορεί μετά να πραγματοποιήσει προειδοποιητικά πυρά» και κατέληξε πως, «αυτό θα έκανε κάθε σωστός επαγγελματίας που θέλει να προστατέψει τον οπλισμό του, τους συναδέλφους του και τους πολίτες. Αυτό θα έκανα κι εγώ, αν είχα την επαγγελματική ψυχραιμία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΟΕΕαστυνομικόςειδήσεις τώραεπεισόδια