Ελλάδα|10.04.2023 16:59

Βίντεο από την παράσυρση του 16χρονου στον Ταύρο ρίχνει «φως» στις συνθήκες του ατυχήματος - Για «μόνιμη κατάσταση» μιλούν κάτοικοι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Παράσυρση 16χρονου από συρμό του Προαστιακού/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME
Παράσυρση 16χρονου από συρμό του Προαστιακού/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME
Παράσυρση 16χρονου από συρμό του Προαστιακού/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME
Παράσυρση 16χρονου από συρμό του Προαστιακού/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME

Τρεις ημέρες μετά το σοβαρό ατύχημα κοντά στον Προαστιακό του Ταύρου, όπου 16χρονος παρασύρθηκε από διερχόμενο συρμό, στο «φως» έρχεται βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης.

Στο βίντεο, που δημοσιεύει ο Alpha, φαίνεται ο 16χρονος να σταματάει στη διάβαση πεζών. Όταν πλησίαζε το τρένο, το παιδί έκανε κίνηση προς τα πίσω, ώστε να το αποφύγει. Δεν κινήθηκε προς το τρένο. Παράλληλα, διευκρινίζεται πως στη διάβαση υπάρχουν μπάρες για τα οχήματα και όχι για τους πεζούς.

Στη διάβαση πεζών, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και όπως φαίνεται στο βίντεο, δεν υπάρχει κάποια σήμανση που να προειδοποιεί τους πεζούς όταν περνάει τρένο. Το παιδί περπάτησε, έφτασε στο σημείο και σε τέσσερα δευτερόλεπτα, χτυπήθηκε από το τρένο.

Ο ανήλικος δεν πέρασε τις γραμμές, όπως φαίνεται στο βίντεο - ντοκουμέντο.

«Είναι μόνιμη αυτή η κατάσταση»

Μάλιστα, την Κυριακή -48 ώρες μετά το ατύχημα- στις 18:50 κόρναρε το τρένο και οι μπάρες δεν είχαν κατέβει. Εφόσον κόρναρε, βγήκε ο φύλακας και προσπάθησε να τις κατεβάσει, καταγγέλλει κάτοικος.

Όπως προσθέτει, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, «είναι συστηματικό, είναι μόνιμη η κατάσταση αυτή».

Άλλος κάτοικος, υπογραμμίζει πως απέναντι από τη διάβαση υπάρχει φροντιστήριο ξένων γλωσσών που λειτουργεί ως το βράδυ. Όταν τα παιδιά σχολάνε, είναι σκοτάδι και όπως λέει «δεν υπάρχει τρόπος να προφυλαχθούν».

«Έπρεπε κάποιος να ενδιαφερθεί, να δώσει κάποια ψυχολογική στήριξη», αναφέρει στο τέλος ο ίδιος, που γνωρίζει την οικογένεια του 16χρονου και έχει επαφές μαζί τους.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο, καθώς παραμένει διασωληνωμένος.

ανήλικοςειδήσεις τώραπροαστιακόςπαράσυρσηταύρος