Ελλάδα|14.04.2023 11:34

«Στο Σχοινούδι νιώθει κανείς τον ξεριζωμό»: Ελληνικής καταγωγής δασκάλα μιλά στο OPEN λίγο πριν από την άφιξη του Νίκου Δένδια στην Ίμβρο

Newsroom

Στην Ίμβρο και συγκεκριμένα στο ιστορικό χωριό Σχοινούδι, που στο παρελθόν ήταν το μεγαλύτερο ελληνικό χωριό στην Τουρκία βρέθηκε η κάμερα του OPEN λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Νίκου Δένδια στο νησί.

«Ήρθαμε πριν από τρία χρόνια με την οικογένεια μου για να ενισχύσουμε το σχολείο» είπε, μιλώντας στη Μαρία Ζαχαράκη η Κωνσταντίνα Ροδιά, η οποία έχει καταγωγή από το Σχοινούδι και διδάσκει σε ένα από τα σχολεία του νησιού. 

«Στο Σχοινούδι νιώθει κανείς τον ξεριζωμό και τον σταυρό που σήκωσαν οι άνθρωποι το 64», τόνισε και σημείωσε ότι στο χωριό εγκαταστάθηκε η αγροτική φυλακή προκειμένου να ερημώσει το ελληνικό στοιχείο

Η κ. Ροδιά είπε ότι το σχολείο στο οποίο διδάσκει έχει συνολικά 60 μαθητές και σχολίασε ότι «Αυτό το οφείλουμε στον Πατριάρχη μας», που έχει επίσης καταγωγή από το νησί. 

Το μεσημέρι θα επισκεφτεί την Ίμβρο ο Νίκος Δένδιας. Θα βρεθεί στα σχολεία του νησιού και στις 19.00 θα παρακολουθήσει την ακολουθία για τον επιτάφιο. Στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών θα βρεθεί ο Πατριάρχης Βερθολομαίος. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Νίκος ΔένδιαςΤουρκίασχολείοΊμβροςειδήσεις τώρα