Ελλάδα|19.04.2023 23:00

Μπεκατώρου για Γεωργούλη: «Τραγική η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας»

Newsroom

Για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό τοποθετήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου. Η ολυμπιονίκης η οποία πρωτοστάτησε στο ελληνικό #metoo μιλώντας ανοιχτά για την κακοποίησή της, χαρακτήρισε «τραγική» τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας.

«Όταν προχωράμε σε τέτοιες αποκαλύψεις και το απόρρητο καταρρίπτεται, είναι ένας από τους λόγους που τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν», σημείωσε συγκεκριμένα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε ότι, όταν ο ολυμπιονίκης ιστιοπλόος, Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε στη Βουλή για τη διαφθορά στον αθλητισμό, το πλήρωσε με δύο αγωγές. «Επί της ουσίας όλα τα κόμματα δεν έχουν σταθεί με έναν σαφή τρόπο, δηλαδή υπάρχουν κάποιες προγραμματικές δηλώσεις αλλά ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι», τόνισε προσθέτοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανοίξει η συζήτηση για τέτοια περιστατικά.

Αντί να ακούσουμε τι έχει να πει το θύμα, ψάχνουμε λόγο για να ακυρώσουμε τα λεγόμενά του

«Πολλοί βιάστηκαν να πουν στην αρχή ότι η σκοπιμότητά μου ήταν για να εμπλακώ στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Μετά ότι με ενδιέφερε ο χώρος της πολιτικής. Ούτε αυτό έγινε. Πάντα, όταν ένα θύμα βγαίνει να μιλήσει, αντί να ακούσουμε τι έχει να πει, βγαίνουμε να βρούμε ένα λόγο για να ακυρώσουμε αυτά που έχει να πει, με τόσο δυσκολία», είπε, αναφερόμενη στο προσωπικό κόστος που είχε η καταγγελία της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοποίησηβιασμόςειδήσεις τώραMeTooΑλέξης ΓεωργούληςΣοφία Μπεκατώρουευρωβουλευτήςκαταγγελία