Ελλάδα|20.04.2023 09:59

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη - Τι λέει στην κατάθεσή του ο ανήλικος δράστης

Newsroom

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε από 17χρονο στην Ακρόπολη, την ώρα που ο καθ' ομολογίαν δράστης δηλώνει ότι έχει μετανιώσει.

Ο 18χρονος αν και έχει σταθεροποιηθεί, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, καθώς όπως ανέφεραν οι γιατροί που τον χειρούργησαν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή του.

Οι γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού» διέγνωσαν «τραυματισμό δια νύσσον αντικείμενο στον τράχηλο και στην κοιλιακή χώρα σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στην λαγόνιο αρτηρία, τραύματα τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του και ήταν πιθανό να είχαν θανατηφόρο αποτέλεσμα ειδικά εάν το τραύμα στην περιοχή του τραχήλου είχε χτυπήσει αγγείο», σύμφωνα με το Mega.

Για την επίθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ στον 17χρονο που τον μαχαίρωσε ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι υποστηρίζει ο ανήλικος δράστης

Στην κατάθεσή του ο 17χρονος δράστης αναφέρει: «Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο».

«Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δύο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά» συμπλήρωσε ο 17χρονος, τονίζοντας ότι το τσαντάκι του θύματος το πήρε ο συγκατηγορούμενός του -επίσης 17χρονος

Όπως πρόσθεσε ο 17χρονος, στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, όπου και έβαλε τα ματωμένα ρούχα του στο πλυντήριο, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. «Την ώρα που τρέχαμε πέταξα το μαχαίρι. Πήρα το μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Έβγαλα τα ρούχα μου και τα έβαλα στο πλυντήριο. Απ’ ότι είδα μόνο το παντελόνι μου είχε αίματα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν» συμπλήρωσε στην κατάθεσή του.

Συγκλονίζει το 18χρονο θύμα

Ο νεαρός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μέσα από το νοσοκομείο. Μιλώντας στο Star, υπογράμμισε ότι στάθηκε πολύ τυχερός και τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ χειρότερα, ενώ ευχαρίστησε τους φίλους του, τους γονείς του και τους γιατρούς.

«Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι τα πράγματα πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», είπε αρχικά ο 18χρονος Δημήτρης και πρόσθεσε ότι «θα το έλεγε κανείς ότι σώθηκα από θαύμα. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα, αλλά εντάξει».

«Δεν μπορώ να πιω νερό, είναι πολύ δύσκολο αυτό γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά…», είπε αναφερόμενος στην υγεία του, ενώ σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από τους δύο 17χρονους, είπε ότι «προσπάθησα να ξεφύγω και δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς, που είχα τους φίλους μου δίπλα μου εκείνη την στιγμή».

Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον έναν από τους δύο, που φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε το θύμα, ενώ και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ