Ελλάδα|24.04.2023 13:12

Θεσσαλονίκη: Η θάλασσα έγινε καφέ στη Νέα Κρήνη - Τι λέει ο δήμαρχος στο ethnos.gr

Newsroom

Αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία δημιουργήθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου μεταξύ των κατοίκων της παραθαλάσσιας ζώνης της Νέας Κρήνης, στον Δήμο Καλαμαριάς, όταν είδαν τμήμα της ακτής να έχει αποκτήσει ένα θολό καφέ χρώμα, ενώ από σημείο του αιγιαλού έπεφταν στη θάλασσα υγρά άγνωστης προέλευσης.

Οι κάτοικοι ανησύχησαν από το ενδεχόμενο να πέφτουν στη θάλασσα λύματα, τα οποία μπορεί να ήταν επικίνδυνα για την υγεία τους αλλά και για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Τελικά, όπως είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επρόκειτο για λάσπη από νερά της βροχής, η οποία έπεφτε στη θάλασσα από διαρροή ομβρίων υδάτων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

«Μόλις ενημερώθηκα για το γεγονός, αμέσως κάλεσα την ΕΥΑΘ. Διαπιστώθηκε ότι ήταν βρόχινο νερό, το οποίο έπεφτε στη θάλασσα από κάποια διαρροή που σημειώθηκε σε σημείο του δικτύου ομβρίων υδάτων. Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν επρόκειτο για μόλυνση ή ρύπανση της θαλάσσιας ζώνης. Στην Καλαμαριά τη θάλασσα την προσέχουμε σαν τα μάτια μας», ανέφερε στο ethnos.gr ο κ. Δαρδαμανέλης.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι το θολό νερό κατέλαβε μία πολύ μικρή έκταση στην ακτή και ότι η ΕΥΑΘ έσπευσε άμεσα στο σημείο και γρήγορα προχώρησε σε αποκατάσταση της βλάβης του δικτύου ομβρίων υδάτων.

ΕΥΑΘμόλυνσηΔήμος ΚαλαμαριάςθάλασσανερόΓιάννης Δαρδαμανέλης