Ελλάδα|24.04.2023 18:18

Αγρίνιο: Εφτά χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον 29χρονο ποδοσφαιριστή για ασέλγεια στο 4χρονο αγόρι

Newsroom

Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς αναστολή στην έφεση, καταδίκασε το 5μελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων τον 29χρονο ποδοσφαιριστή από το Αγρίνιο, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν 7 μήνες κατηγορούμενος για ασέλγεια κατ΄ εξακολούθηση, σε 4χρονο αγοράκι. Η αυστηρότητα της ποινής έγκειται στον ιδιαίτερου χαρακτήρα και την επικινδυνότητα της πράξης για την προστασία της ανηλικότητας του παιδιού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 29χρονος συχνά επισκεπτόταν το σπίτι όπου διέμενε το παιδί, καθώς η μητέρα του δράστη ήταν η γυναίκα που είχε αναλάβει τη φύλαξη του ανήλικου. Ο 29χρονος, την περίοδο τέλεσης των κακουργημάτων υπηρετούσε τη θητεία του και, ως εκ τούτου, η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε από το Στρατοδικείο.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Νωρίτερα, την ενοχή του 28χρονου Αγρινιώτη ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανηλίκου και κατ' εξακολούθηση, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες.

Σκηνικό έντασης στο Στρατοδικείο

Σκηνικό έντασης και αποδοκιμασιών επικράτησε σήμερα (24/4) στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων όπου μεταφέρθηκε ο 28χρονος ποδοσφαιριστής από το Αγρίνιο.

Εξοργισμένοι συγγενείς της οικογένειας του παιδιού, αποδοκίμασαν και πάλι τον κατηγορούμενο αλλά και την οικογένειά του, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr.

Στον χώρο του Στρατοδικείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Το 2021 η καταγγελία, το 2022 η ποινική δίωξη

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μία περίπλοκη υπόθεση, όπως έχει γράψει το ethnos.gr. Ο πατέρας του 4χρονου παιδιού προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του άνδρα τον Ιούλιο του 2021, όμως η ποινική δίωξη ασκήθηκε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων επτά μήνες αργότερα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2022. Έχουν προκύψει, επομένως, εύλογα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για μία τόσο βαριά κατηγορία, όπως αυτή της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, καθώς και για το ότι ουδέποτε υπήρξε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Οι φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του 28χρονου

Σημειώνεται, πάντως, ότι όπως έχουν αναφέρει πηγές από την περιοχή στο ethnos.gr, στο κινητό του κατηγορούμενου είχαν βρεθεί φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας που έχουν «αλιευτεί» από το Διαδίκτυο αλλά δεν αφορούν στο 4χρονο αγοράκι.

Πηγές από την τοπική κοινωνία, έχουν αναφέρει ότι έχει πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι του 28χρονου, περίπου δύο μήνες μετά την καταγγελία του πατέρα του 4χρονου, όμως δεν φαίνεται να βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.

Από την άλλη πλευρά, η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την εν λόγω πληροφορία ενώ ούτε και η Εισαγγελία Στρατοδικείου μιλά για διενέργεια έρευνας στο σπίτι και τις ηλεκτρονικές συσκευές του κατηγορούμενου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραποδοσφαιριστήςκακοποίηση ανηλίκουφυλακήΑγρίνιο