Ελλάδα|25.04.2023 14:47

Δίκη Άλκη: «Πήγαμε για να κυνηγήσουμε οπαδούς του Άρη, όχι για να σκοτώσουμε» - Τι είπε ο πρώτος κατηγορούμενος

Newsroom

Ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να σκοτώσουν αλλά «να επιβληθούν» υποστήριξε κατά την απολογία του ο πρώτος από τους 12 συνολικά κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.

Αφού ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του «σε αυτήν την ιστορία που κόστισε τη ζωή στον Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του», ο κατηγορούμενος, οδηγός του πρώτου από τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι 12, κλήθηκε να περιγράψει τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας αλλά και να εξηγήσει τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους αλλά και την ομάδα του ΠΑΟΚ.

«Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια, πήγαινα να δω κανέναν αγώνα, να αγοράσω καμία μπλούζα», είπε και πρόσθεσε πως στις 31 Ιανουαρίου πήγε με τον δεύτερο κατηγορούμενο και έναν ακόμα φίλο τους να δουν ένα ματς στο Παλατάκι. «Πήγαμε στον σύνδεσμο για να πάρουμε λάβαρα και πήρα τα κλειδιά μαζί μου για να τα αφήσουμε πίσω μετά», ανέφερε λέγοντας πως δεν είχε ο ίδιος δικά του κλειδιά.

Στη συνέχεια σημείωσε πως μία επίθεση οπαδών του Άρη σε φίλους του ΠΑΟΚ στο Ωραιόκαστρο την ίδια μέρα ήταν η αφορμή για την οπαδική επίθεση που ακολούθησε.

«Ψάχναμε οπαδούς του Άρη για να τους κυνηγήσουμε, να τους χτυπήσουμε, αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα. Πήγαμε να βρούμε οπαδούς του Άρη σε μέρη με λιγότερη κίνηση», είπε και συμπλήρωσε πως από τους υπόλοιπους δεν είχε δει ποτέ τον 12ο κατηγορούμενο, οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου.

«Μαχαίρια υπάρχουν στον σύνδεσμο για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα το φαγητό. Θα μπορούσαν να υπάρχουν και λοστοί. Το δρεπάνι δεν το έχω δει ποτέ στον σύνδεσμο. Εγώ δεν είχα κάτι πάνω μου», επισήμανε σε άλλο σημείο της απολογίας του και τόνισε πως είχε αφήσει το κινητό του στον σύνδεσμο για να φορτίσει καθώς δεν είχε μπαταρία.

«Πηγαίναμε πολύ αργά γιατί ψάχναμε παρέες και θυμάμαι ότι είδαμε την παρέα του Άλκη από ένα φανάρι. Ήταν ένας αριθμός μαυροφορεμένων. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Άναψα alarm γιατί δεν ήμασταν σίγουροι ότι είναι οπαδοί του Άρη. Πίσω από εμάς σταμάτησε και το δεύτερο αυτοκίνητο ενώ το τρίτο έστριψε. Γενικά δεν είχαμε καμιά επικοινωνία μεταξύ μας», είπε.

«Κατέβηκαν τα τρία άτομα από το αμάξι μου και πήγαν στο σημείο. Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο. Απλώς έκατσα έτσι μέχρι να δω τι θα γίνει. Από το πίσω αμάξι δεν είδα να βγαίνει κανένας και το τρίτο το έχασα εντελώς. Δεν το πρόσεξα, αλλά μετά είδα τρεις από αυτό να πηγαίνουν. Δεν ισχύει ότι τους έκανα σήμα να κατέβουν, εγώ ήμουν μέσα στο αμάξι. Τους είχα πλάτη, δεν έβλεπα τις κινήσεις», σημείωσε.

«Κοκάλωσα»

«Μόλις άρχισε η μανούρα είδα έναν από την παρέα του Άλκη να τρέχει και να τον κυνηγάει ο τέταρτος κατηγορούμενος.  Τότε βγήκα από το αυτοκίνητο και μετά ξαναμπήκα γιατί δεν είχα βάλει χειρόφρενο. Ξαναβγήκα και είδα κι άλλο άτομο να τρέχει. Ήταν από την παρέα των παιδιών», είπε στο δικαστήριο.

«Εγώ έφτασα μέχρι τη μέση του δρόμου. Τίποτα άλλο. Μετά είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου. Είχα κοκαλώσει. Από τα άτομα που έρχονταν, τις φωνές, από όλα. Όλο το σκηνικό. Άκουγα βρισιές και φωνές», πρόσθεσε.

Τα όπλα

«Επιβεβαιώνω ότι το δρεπάνι το είχε ο 10ος. Τον είδα να χτυπάει κάποιον πάνω στο τοιχάκι, αυτό έγινε στην αρχή που ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο. Είδα επίσης τον 2ο αλλά χωρίς να καταλάβω ποιον χτύπησε. Είχε πολύ σκοτάδι. Έβλεπα 4 ή 5 από εμάς στα σκαλιά. Είδα κι ένα στειλιάρι κάποια στιγμή και κλοτσιές και μπουνιές. Δεν φαινόταν κάτι άλλο από το σκοτάδι. Δεν ήξερα καν σε ποια θέση ήταν ο Άλκης», ανέφερε.

«Δεν ξέρω πόσα άτομα πήγαν εκεί συνολικά. Νόμιζα ότι είχα δει αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κρατούσαν κάτι γιατί μετά είδα το βίντεο. Σε αυτό έκανα λάθος. Προσπαθούσα να δικαιολογήσω πράγματα και καταστάσεις. Ίσως παρερμήνευσα και είχα διαφορετικά τα πράγματα στο μυαλό μου», σχολίασε αναφορικά με την πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι όταν ήταν στη μέση του δρόμου όταν άκουγε «φωνές, κραυγές, τα πάντα».

«Φώναζα να φύγουμε. Είπα "ελάτε, ελάτε" και μπήκα στο αυτοκίνητο. Φοβήθηκα για όλα. Και για αυτούς που έρχονταν και για το επεισόδιο. Δεν είχα καταλάβει ότι ο 3ος είχε μπει πριν από μένα στο αυτοκίνητο, μετά ήρθε ο 4ος και τελευταίος ο 2ος», είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε το πώς έφυγαν από εκεί μέχρι να καταλήξουν ξανά στον σύνδεσμο. Όπως είπε, άφησε το αυτοκίνητο και πέταξε το κάλυμμα γιατί είχε αίματα, καθώς είχε τραυματιστεί και ο δεύτερος συγκατηγορούμενός του.

«Δεν το περίμενα ποτέ αυτό το πράγμα. Πήγαμε να επιβληθούμε. Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε, με τίποτα. Δεν ξέραμε τα παιδιά, δεν ήταν ραντεβού», τόνισε.

«Όταν μπήκαμε μέσα στα αυτοκίνητα ειπώθηκε ένα "τους πήραμε" αλλά δεν καταλάβαμε τη σοβαρότητα. Τους πήραμε εννοώ οπαδικά. Εγώ τα αίματα δεν τα έβλεπα ούτε οι άλλοι μού είπαν κάτι. Δεν έγινε κάποια συγκεκριμένη συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Έμαθα τι έγινε την επόμενη μέρα στη δουλειά. Δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν. Δεν μας πήγε το μυαλό ότι έγινε κάτι τέτοιο, δεν θα πανηγυρίζαμε. Είδα στο διαδίκτυο το σημείο και κοκάλωσα. Πήγα σπίτι να πω στους γονείς μου τι έγινε και μόλις έφτασα στο σπίτι με έπιασαν. Θέλω να πω την αλήθεια, δεν έφτασα καν στο σημείο για να ξέρω κάτι παραπάνω», είπε ακόμα.

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του ίδιου κατηγορούμενου.

Πηγή: voria.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραΆλκης Καμπανόςδικαστήριοδολοφονία