Ελλάδα|03.05.2023 17:19

Χάρης Κοντογιώργης: 5 φορές είχε κληθεί στην ασφάλεια ο πυγμάχος που φέρεται να δολοφονήθηκε από τους εκτελεστές του Καραϊβάζ

Ευλαμπία Ρέβη

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τουλάχιστον πέντε φορές είχε κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ο πυγμάχος  που εκτελέστηκε στο Γαλάτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 2021.  

Το όνομα του 35χρονου που ήταν γνωστός στη νύχτα ως «Dirty Harry» βρίσκεται μέσα στη δικογραφία για την υπόθεση εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Συγκεκριμένα τα δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, που συνελήφθησαν φέρονται να εμπλέκονται στην εκτέλεση του πυγμάχου, χωρίς πάντως τα δύο συμβόλαια θανάτου να συνδέονται μεταξύ τους

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του παλαίμαχου αστυνομικού συντάκτη: «Στην εν λόγω υπόθεση ανθρωποκτονίας προέκυψε ότι άγνωστο άτομο προειδοποίησε τον Κοντογιώργη σε δύο διαφορετικά χρονικά διάστημα ότι έχει “στοχοποιηθεί” από συγκεκριμένα άτομα, μεταξύ των οποίων οι Λ.Ε. και Λ. Ι. (σ.σ.: τα ονόματα των δύο συλληφθέντων). 

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται «ότι επρόκειτο να τον δολοφονήσουν, καθώς τον θεωρούσαν υπεύθυνο για τη δολοφονία του Καπίρη Μιχαήλ, η οποία τελέσθηκε την 15-5-2021 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης» και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν φιλικές σχέσεις.  

Με βάση τα ίδια στοιχεία ο Κοντογιώργης «έγινε δέκτης μηνυμάτων αρχικά την 19-5-2021, ήτοι τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία του Καπίρη και την 23-11-2021, ήτοι περίπου δεκαπέντε μέρες πριν τη δολοφονία του».  

Και συνεχίζει το διαβιβαστικό: «Κατά το πρώτο μήνυμα ήρθε σε γνώση του ότι ο Λ. Ι. (σ.σ.: ο 40χρονος συλληφθείς) και ακόμα ένα άτομο επρόκειτο να τον σκοτώσουν. Κατά τα επόμενα μηνύματα, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του, ήρθε σε γνώση του ότι, τα δύο αδέρφια καθώς και ακόμα δύο συγκεκριμένα άτομα, επρόκειτο να τον σκοτώσουν».  

«Σύμφωνα με τον αποστολέα των μηνυμάτων, οι ανωτέρω θα τον δολοφονούσαν, καθώς ο Κοντογιώργης είχε «στήσει» τον Καπίρη, βοηθώντας έτσι τους φυσικούς αυτουργούς στην τέλεση της δολοφονίας», αναφέρεται ακόμη.

«Πληροφορίες» από υπόγειους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ.

Τα τελευταία 24ωρα διακινούνται «πληροφορίες» από υπόγειους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. που σκοπό έχουν την σπίλωση της προηγούμενης ηγεσίας του Εκβιαστών και προσωπικά του αξιωματικού Νίκου Νταβαρίνου ότι δήθεν δεν κάλεσαν ποτέ τον 35χρονο πυγμάχο για να τον ενημερώσουν ότι πληροφορίες θέλουν να έχει σε βάρος του συμβόλαιο εκτέλεσης θανάτου. 

Όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς άλλη. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ethnos.gr o Χάρης Κοντογιώργης πριν δολοφονηθεί πέρασε τουλάχιστον πέντε φορές το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και όλες τις φορές ανέβηκε στον έβδομο όροφο. 

«Οι αστυνομικοί του εξήγησαν όλα όσα προβλέπονται και ελήφθησαν εντατικά μέτρα. Όπως τους είπε ο ίδιος είχε δύο άτομα ως αντιπαρακολούθηση, ενώ τους επανέλαβε κάθε φορά ότι δεν φοβάται κανέναν, γιατί δεν έχει κάνει τίποτα», τονίζει στο ethnos.gr στέλεχος της Κατεχάκη, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά είναι στοιχεία της δικογραφίας και καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών ακολουθήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε δικογραφικό επίπεδο.  

Μάλιστα, εκτός από την δικογραφία που σχηματίστηκε έγινε παράλληλα μετά από σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία επισύνδεση των κινητών τηλεφώνων των ατόμων που κατήγγειλε ο άγνωστος πληροφοριοδότης, χωρίς να προκύψει, ωστόσο το οτιδήποτε.  

Η τελευταία φορά που ο Κοντογιώργης ανέβηκε στον έβδομο όροφο του Εκβιαστών ήταν λίγες ημέρες πριν από την εκτέλεσή του.  

Και εκεί, όπως υπηρεσιακά και δικογραφικά υπάρχει ενημέρωση, ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει καμία διαφορά με κανέναν, αλλά και ότι ξαναπάει στο γυμναστήριο χωρίς φόβο, διότι έδωσε τα χέρια και η όποια διαφορά λύθηκε με τους αντιπάλους του.  

Ζήτησε, επίσης, να μην τον ξαναφωνάξουν αδίκως, ενώ κατ’ απαίτησή του δεν λήφθηκε κατάθεση καμία από αυτές τις φορές. Τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση του Κοντογιώργη είχαν «παρελάσει» τόσο από το Ανθρωποκτονιών όσο και από το Εκβιαστών διάφορα ονόματα της νύχτας, μικρά ή μεγάλα κεφάλια, όπως αποκαλούνται στη γλώσσα των αστυνομικών.  

Ποιος, όμως, ή ποιοι έχουν βάλει ως σκοπό να αμαυρώσουν μία ολόκληρη υπηρεσία η προηγούμενη ομάδα της οποίας έχει σχηματίσει την μεγαλύτερη δικογραφία στην ιστορία της χώρας με την χαρτογράφηση όλης της νύχτας και με ονόματα μέσα συνολικά 217 νονών;  

Τότε, μέσα από μία δικογραφία του Εκβιαστών που ξεπερνά τις 200.000 σελίδες είχαν μπει στη φυλακή πάνω από 40 κορυφαία ονόματα της νύχτας, όπως οι Βασίλης Στεφανάκος, Γιάννης Σκαφτούρος, Μανώλης Καραγιάννης και άλλοι. 

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές ίσως δίνεται μέσα από τα όσα ανέφερε προ μηνών ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, που καρατομήθηκε αιφνιδίως, αλλά με την κίνηση αυτή αποκαλύφθηκαν τα δύο στρατόπεδα που λειτουργούν μέσα στην Αστυνομία.  

Όπως έγραφε, τότε το ethnos.gr ο υπόγειος αυτός πόλεμος το τελευταίο διάστημα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις. Οι γνωρίζοντες σχολίαζαν ότι είχε στηθεί ολόκληρος μηχανισμός.  

«Υπήρχε σύστημα που άρχισε να διαλύεται με την απομάκρυνση κι άλλων αξιωματικών από κομβικές υπηρεσίες, με διαρροές και καταγγελίες εναντίον Θεοδωρικάκου και Καραμαλάκη (σ.σ. πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και νυν Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης) να πέφτουν στο κενό», έλεγαν χαρακτηριστικά. 

δολοφονίαπυγμάχοςΕλληνική ΑστυνομίαΓιώργος Καραϊβάζειδήσεις τώρα