Ελλάδα|05.05.2023 14:45

«Πήγα να χτυπήσω με τα χέρια, δεν πίστευα ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο» - Τι δήλωσε ο έβδομος κατηγορούμενος στη δίκη για τον Άλκη

Newsroom

Συνεχίστηκε με την απολογία του έβδομου από τους συνολικά δώδεκα κατηγορούμενους η σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και τραυματισμού των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο 22χρονος επιβάτης του δεύτερου οχήματος ισχυρίστηκε ότι δεν έφερε κάποιο όπλο μαζί του, ενώ παραδέχτηκε ότι χτύπησε μόνο μια μπουνιά τον Α.Β. Επισήμανε ότι είδε τον Άλκη πεσμένο στο έδαφος, μέσα στα αίματα.

«Αρχικά θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη για αυτό που συνέβη. Λυπάμαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο αυτής της οικογένειας. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω», ανέφερε στην αρχή της απολογίας του.

Ο καθένας είχε την ευθύνη του εαυτού του. Κανένας δεν παρέσυρε κανέναν. Εγώ δεν πήρα τίποτα μαζί μου, ήμουν μόνο με τα χέρια μου. Αργότερα έμαθα ότι ο 6ος είχε σιδερένιο λοστό», ανέφερε ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων.

Για το περιστατικό είπε τα εξής: «Όταν φτάσαμε στην Πλαστήρα, σταματήσαμε κι εμείς. Κατέβηκαν τρία άτομα από το πρώτο αυτοκίνητο. Μας έκαναν νόημα να περιμένουμε. Είδα ότι ήταν 5 άτομα εκεί, μαυροφορεμένοι. Κατέβηκαν και από το polo τρία άτομα και έφτασαν στο σημείο. Ξεκίνησε η συμπλοκή. Είδα αναμπουμπούλα. Αν έβλεπα οποιοδήποτε όπλο δεν θα πήγαινα στη φασαρία. Μετά έμαθα ότι υπήρχαν δρεπάνι και μαχαίρια. Εγώ πήγα να χτυπήσω με τα χέρια.

Δεν πίστευα ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είδα κάποιους να τρέχουν και να χτυπιούνται. Τότε αποφασίσαμε να πάμε κι εμείς. Πήγα να μαλώσω. Έφτασα στη γωνία όπου υπήρχαν 3- 4 άτομα κι ένα παιδί πεσμένο κάτω. Είδα τον 2ο να μαχαιρώνει τον Α.Β., στο πόδι. Σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα ότι κάποιος θα μαχαιρώσει. Τράβηξα τον Α.Β. ενώ ο 2ος ήταν δίπλα μου, πάνω στα σκαλάκια. Πήγε να με χτυπήσει και τον χτύπησα με μπουνιά στο πρόσωπο. Ξεκίνησα να φύγω. Κατέβηκα κάτω και είδα το παιδί, μέσα σε πολλά αίματα. Σοκαρίστηκα. Ήθελα να απομακρυνθώ. Ήταν δυο άτομα δίπλα στον Άλκη αλλά δεν τους είδα να χτυπούν. Δεν ξέρω ποιοι ήταν γιατί είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά. Όταν μπήκα στο αμάξι τους είπα ότι είδα πολλά αίματα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος είχε τραυματιστεί τόσο σοβαρά. Με το που είδα φευγαλέα το μαχαίρι σκέφτηκα να τραβήξω τον Α.Β. Ο 5ος μου είπε “έχει γίνει χοντράδα”».

Τι είπε ο έκτος κατηγορούμενος

Nωρίτερα για τη δική του συμμετοχή στο τραγικό συμβάν με κατάληξη τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων μίλησε κατά την απολογία του ο 6ος κατηγορούμενος.

O 24χρονος, επιβάτης του δεύτερου οχήματος ισχυρίστηκε ότι δεν έφτασε στο σημείο του εγκλήματος, ενώ παραδέχτηκε ότι πήρε μαζί του έναν μεταλλικό σωλήνα που δεν χρησιμοποίησε.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη για την παρουσία μου στο συμβάν. Δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια», ανέφερε στην αρχή της απολογίας του. Στη συνέχεια περιέγραψε την οικογενειακή του κατάσταση και σημείωσε ότι είναι φοιτητής Γεωπονίας.

«Πήγαμε στο σύνδεσμο τελευταίοι. Εκεί μάθαμε για το επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο. Συζητήσαμε, αν θα πάμε κι εμείς στο Χαριλάου, για να βρούμε καμιά παρέα με οπαδούς του Άρη. Να τους κυνηγήσουμε, όπως έγινε στο Ωραιόκαστρο. Αποφασίσαμε να πάμε. Δεν το σκέφτηκα καλά εκείνη τη στιγμή. Μας είπαν να πάμε και πήγαμε. Δεν υπήρχε συνεννόηση, μαζί θα πηγαίναμε. Εγώ πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα από μια γωνιά του συνδέσμου. Τον πήρα για να προστατέψω τον εαυτό μου, για παν ενδεχόμενο. Τον έβαλα στο πορτ – μπαγκάζ» επισήμανε ο 24χρονος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος περιέγραψε τι έγινε στη διασταύρωση των οδών Ν. Πλαστήρα και Θ. Γαζή. «Κάποια στιγμή σταμάτησε το 1ο αμάξι και κατέβηκαν οι πρώτοι τρεις. Μετά είδα κάποια άτομα στα σκαλάκια. Τους πλησίασαν τρεις από το πρώτο αυτοκίνητο και ταυτόχρονα άλλοι τρεις από το polo. Τους μίλησε ο 2ος, κάτι τους είπε αλλά δεν άκουσα. Μετά από λίγο ξεκίνησε η φασαρία. Στην αρχή δεν βγήκα γιατί μας έκανε νόημα ο 2ος. Δεν ξέραμε αν ήταν “Άρης”. Στην αρχή δεν κατάλαβα. Μετά διέκρινα τον 2ο να δίνει μια μαχαιριά σε ένα από τα παιδιά που πήγε να πηδήξει ένα τοιχάκι. Μετά κατεβήκαμε κι εμείς. Πήγα στο πορτ-μπαγκάζ και πήρα τον σωλήνα. Έκανα 2–3 βήματα και γύρισα πίσω. Φοβήθηκα, άφησα τον σωλήνα και περίμενα στο αμάξι».

Στη συνέχεια της απολογίας του ο 6ος κατηγορούμενος ανέφερε ότι «άκουγα φωνές. Δεν διέκρινα ποιοι ήταν, παρά μόνο τον 2ο γιατί ξεχώριζε. Φαινόταν η φάτσα του. Ήταν κι άλλα άτομα, ήταν μαυροντυμένοι και οι Αρειανοί. Δεν μπόρεσα να δω τι έγινε με το παιδί. Είχε ένα πόδι από έξω και ένα από μέσα από το τοιχάκι. Φοβήθηκα. Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Πήρα τον σωλήνα αλλά δεν πλησίασα. Δεν πήγα, περίμενα δίπλα στο αμάξι. Μετά ξανακοιτάζω προς εκεί. Διέκρινα τον 7ο, πάνω στα σκαλιά, τον 9ο, πιο πίσω, και τον 5ο κάτω στο πεζοδρόμιο. Δεν τον είδα να κάνει κάτι. Ήταν και ο 2ος . Τσακωνόντουσαν. Απλά τους είδα, δεν ξέρω τι έκανε ο καθένας. Είχε κι ένα βανάκι μπροστά. Δεν μπορούσα να διακρίνω τι γινόταν. Είδα κι ένα ξύλο σηκωμένο στον αέρα κάποια στιγμή. Μετά έμαθα ότι το κρατούσε ο 11ος. Από το βίντεο φαίνεται ότι ήταν και ο 4ος στο σημείο. Είδα άτομα να έρχονται από την Παπαναστασίου. “Ήρθαμε τώρα” φώναζαν. Φωνές ακούγονταν και από το σημείο. Ο 8ος ήταν ανάμεσα στα δύο οχήματα και πιο μπροστά ο 1ος . Εκείνη τη στιγμή ήθελα να φύγουμε. Φοβήθηκα. Κρατούσαν ένα τσεκούρι, σίγουρα, καρέκλες και ερχόντουσαν προς το μέρος μας, επιθετικά», συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραδίκηΆλκης Καμπανός