Ελλάδα|12.05.2023 10:52

Υπόθεση Παπαγεωργίου: Νέα προθεσμία έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων

Newsroom

Προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο έλαβαν οι δυο κατηγορούμενοι για την υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 53 και 54 ετών που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία σε βάρος του 26χρονου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων 

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων συλλήψεων. Όπως τονίζει, «σίγουρα εμπλέκονται περισσότερα άτομα».

Ειδικότερα, ο Νίκος Ρουσσόπουλος αφού είπε πως «η υπόθεση όντως άνοιξε ξανά», εξήγησε ότι το 2019 «με την απόφαση του Μεικτού ορκωτού δικαστηρίου διατάχθηκε έρευνα για οκτώ άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και στο στάδιο της αρπαγής και ανθρωποκτονίας του Μάριου και στην δεύτερη φάση που ήταν η εξαφάνιση της σορού του. Υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες. Έγινε έρευνα και επεξεργασία των τηλεφωνικών συνομιλιών και οδηγηθήκαμε στις δύο πρώτες συλλήψεις».

Ο κ. Ρουσσόπουλος μετά τη σύλληψη ενός 50χρονου και ενός 54χρονου την Τρίτη, εκτίμησε ότι σύντομα θα οδηγηθούν και άλλοι ύποπτοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Αναμένω και πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλες (συλλήψεις) γιατί σίγουρα εμπλέκονται περισσότερα άτομα. Δεν είναι μόνο τα δύο αυτά άτομα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος γνωρίζει για την εμπλοκή άλλων τεσσάρων ατόμων.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών απάντησε ότι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο νέων υπόπτων καθώς βρέθηκαν νέα στοιχεία.

«Ο κύριος όγκος των στοιχείων ήταν από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα στοιχεία που υπήρχαν στην πρώτη δικογραφία και αυτά είναι που οδήγησαν το Εφετείο στη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα» τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάριος Παπαγεωργίουαπολογίαειδήσεις τώραδολοφονίαεξαφάνιση