Ελλάδα|17.05.2023 08:51

Τέμπη: «Δεν φοβόμαστε», λένε οι συγγενείς των θυμάτων μετά τη μήνυση σε Μητσοτάκη και άλλα 15 πρόσωπα

Newsroom

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και 16 προσώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής κατέθεσαν χθες συγγενείς των θυμάτων το σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας.

Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών,  Χρήστος Κωνσταντινίδης κάλεσε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό του Συλλόγου σε αυτή τη προσπάθεια που κάνει για να αναζητηθούν ευθύνες για το δυστύχημα και σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ χωρίς φόβο, χωρίς εμπάθεια αλλά με πολύ πόνο και πολύ πάθος, να δηλώσουμε ότι δεν φοβόμαστε» είπε και ανέλυσε στη συνέχεια το περιεχόμενο της μήνυσης, προσθέτοντας πως «όλοι αυτοί που έχουμε μηνύσει είναι αναλώσιμοι. Θα αντικατασταθούν. Αυτοί που είναι αναντικατάστατοι είναι οι τραυματίες και οι νεκροί μας».

Ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου, Γιώργος Ηλιόπουλος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια του σιδηροδρόμου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «είναι απαράδεκτο και αποτελεί ύβρη για τους ανθρώπους που χάθηκαν να θέτουμε εκ νέου σε κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας το επιβατικό κοινό. Δεν μάθανε τίποτα».

Υπενθυμίζουμε πως την Παρασκευή 26 Μαΐου αναμένεται να καταθέσουν στον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ καθώς και δύο μέλη της επιτροπής μετατάξεων που κατηγορούνται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μήνυσηειδήσεις τώραΤέμπησιδηροδρομικό δυστύχημαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚώστας Αχ. Καραμανλής