Ελλάδα|17.05.2023 13:30

Μυστήριο με την εξαφάνιση 75χρονης Βρετανίδας από την Τέλενδο: «Οι ελπίδες να τη βρούμε ζωντανή μειώνονται», λέει η οικογένεια της

Newsroom

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση μιας 75χρονης Βρετανίδας από την Τέλενδο. Η Σούζαν Χαρτ επισκέφτηκε τη χώρα μαζί με τον σύζυγο της Εντ και ορισμένους στενούς φίλους τον Απρίλιο. Είχαν δώσει ραντεβού στην ταβέρνα της νησίδας, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ εκεί. 

«Πώς γίνεται κάποιος να εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη; Οι ελπίδες να τη βρούμε ζωντανή μειώνονται μέρα με τη μέρα και οι αδερφές μου κι εγώ δεν ξέρουμε τι να κάνουμε» είπε στη Mirror η κόρη της Μπέθαν.

Η ίδια διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν την 75χρονη νεκρή και αναρωτήθηκε, «Να αρχίσουμε να θρηνούμε ή να συνεχίσουμε να έχουμε την ελπίδα ότι είναι ακόμα εκεί έξω ζωντανή; Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μας;»

Όπως περιγράφει η Μπέθαν, την Κυριακή 30 Απριλίου, η μητέρα τους και ο πατριός τους πήραν το πλοίο από την Κάλυμνο για την Τέλενδο. Ο  Εντ μαζί με έναν φίλο του πήγαν για αναρρίχηση και συμφώνησαν ότι η Σούζαν θα καθόταν στην ταβέρνα. «Ο πατριός μου κανόνισε με τη μητέρα μου να καθίσει εκείνη στο λιμάνι του νησιού, να διαβάσει ένα βιβλίο και να πάει σε ένα εστιατόριο. Όταν επέστρεψε όμως, δεν ήταν εκεί που έπρεπε να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όταν ρώτησαν στο εστιατόριο, τους είπαν ότι 75χρονη δεν είχε φάει εκεί κι ότι κανείς δεν την είχε δει. 

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει μια εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό της 75χρονη, με τη βοήθεια εθελοντών και της ακτοφυλακής, καθώς και των τριών κορών της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤέλενδοςεξαφάνισηΒρετανίαΚάλυμνοςειδήσεις τώρααναρρίχηση