Ελλάδα|25.05.2023 14:24

Θεσσαλονίκη: «Είδα μια καφέ ράχη και τρομοκρατήθηκα» - Την τρομακτική του εμπειρία περιγράφει ο άνθρωπος που αντίκρισε την αρκούδα

Newsroom

Μια καφέ τεράστια ράχη λίγο μακριά του είδε, ενώ έκανε τη βόλτα, του ένα ζευγάρι, στην περιοχή του Χορτιάτη, ακούγοντας ταυτόχρονα περίεργα βήματα. Επρόκειτο για την αρκούδα που εντοπίστηκε τις τελευταίες μέρες να αναζητάει τροφή σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές των Δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είχε πάει για πεζοπορία με τη φίλη του, μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι τρομοκρατήθηκαν, όταν άκουσαν και γρυλίσματα πολύ κοντά τους. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ειδοποιηθεί για την παρουσία της αρκούδας και με ανακοινώσεις συνιστούν ψυχραιμία τους κατοίκους, παρέχοντάς τους συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν, σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με το ζώο.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου» Πάνος Στεφάνου δήλωσε ότι πρόκειται για αρσενική αρκούδα μάλλον νεαρή και ότι καμία αρκούδα δεν είναι επικίνδυνη αν δεν την ενοχλήσουμε και της αφήσουμε οδό διαφυγής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αρκούδαΧορτιάτηςΑρκτούρος