Ελλάδα|29.05.2023 21:37

Πώς δρούσαν οι 5 συνοριοφύλακες στον Έβρο για να περνούν παράτυπους μετανάστες - Βρέθηκαν «λαβράκια» στα σπίτια τους

Newsroom

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν αύριο 5 συνοριοφύλακες οι οποίοι συνελήφθησαν από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ κατηγορούμενοι ότι διευκόλυναν κυκλώματα διακινητών για να περνούν παράτυπους μετανάστες μέσω του Έβρο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις αρχιφύλακες και έναν ανθυπαστυνόμο οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διευκόλυνσης εισόδου παράτυπων μεταναστών σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους συνομιλίες των συνοριοφυλάκων με τέσσερις Τούρκους δουλεμπόρους, τους οποίους ενημέρωναν σε ποια σημεία δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή η παρουσία των Ελλήνων συνοριοφυάκων και επομένως μπορούσαν να περάσουν από εκεί τους μετανάστες στην Ευρώπη.

Οι πληροφορίες είχαν φτάσει από τον περασμένο Οκτώβρη στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, οπότε και είχαν ξεκινήσει οι σχετικές έρευνες, ενώ είχαν μπει μαι σε επισύνδεση τα τηλέφωνα των κατηγορουμένων. 

Έρευνα στα σπίτια των κατηγορουμένων

Σύμφωνα με το OPEN τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε έφοδος στα σπίτια των κατηγορουμένων, τα οποία έβγαλαν «λαβράκια». Στο σπίτι ενός κατηγορουμένου βρέθηκαν 20.000 ευρώ, ενός άλλου 2.000 δολάρια και 850 λίρες Τουρκίας ενώ βρέθηκαν και χαρτονομίσματα από ασιατικές χώρες.

Η έρευνα δεν έχει σταματήσει καθώς στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται και άλλα άτομα, για τα οποία αναμένονται εξελίξεις.

«Καλοδουλεμένη υπόθεση»

Πηγές της Κατεχάκη κάνουν λόγο στο ethnos.gr για μια «καλοδουλεμένη υπόθεση». «Δουλεύαμε καιρό επάνω στην εξάρθρωση του κυκλώματος και έγινε πολύ καλή δουλειά για την στοιχειοθέτηση της παράνομης δράσης τους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί φέρονται να λάμβαναν υψηλά ποσά για να περάσουν τους αλλοδαπούς στο ελληνικό έδαφος και σύντομα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις», τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μετανάστεςειδήσεις τώρααστυνομίαΈβροςσυνοριοφύλακες