Ελλάδα|30.05.2023 18:14

Ακόμη μια καταγγελία σε βάρος του γιατρού «μεσσία» για θάνατο 30χρονου με καρδιοπάθεια: «Ο άνθρωπός σας θα ζήσει άλλα 20 χρόνια»

Newsroom

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις για τον Έλληνα καρδιοχειρουργό - «μεσσία», ο οποίος σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταγγελίες ευθύνεται για το θάνατο 15 παιδιών σε ιδιωτική κλινική της Αττικής. Αυτή τη φορά μια νέα καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, και αφορά στο θάνατο 30χρονου, έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε από τον 63χρονο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο 30χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα κατέληξε στο χειρουργικό τραπέζι. Όπως κατήγγειλε συγγενής του άτυχου άνδρα, ο γιατρός φέρεται να τους είπε πως πρόκειται για απλό χειρουργείο που θα εξασφάλιζε στον 30χρονο ακόμα 20 χρόνια ζωής.

«Ο άνθρωπός μας είχε συγγενή καρδιοπάθεια κι είχε χειρουργηθεί βρέφος στο νοσοκομείο Παίδων με απόλυτη επιτυχία. Τους τελευταίους μήνες πριν τον θάνατό του παρουσίασε ορισμένες αρρυθμίες και ο συγκεκριμένος γιατρός μάς είπε ότι θα γίνει μια εγχείρηση χωρίς κίνδυνο που θα τον διασφαλίσει για 20 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όταν ήμασταν έξω από το χειρουργείο, βγήκε ένας γιατρός και μας είπε ότι όλα πήγαιναν καλά. Όμως ξαφνικά μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα και θα αναγκασθούν να τον βάλουν στη ΜΕΘ».

«Δεν μας έδιναν τα όργανά του»

Αυτό που υπογραμμίζει ωστόσο, ως κάτι που έκανε εντύπωση στην οικογένεια του 30χρονου, είναι πως όταν η οικογένεια ζήτησε τα όργανά του προκειμένου να τα παραχωρήσει για μεταμόσχευση, το νοσοκομείο αρνήθηκε το αίτημα, λέγοντας πως έχουν καταστραφεί.

«Αμέσως μετά κάλεσαν την αδελφή του και της ανακοίνωσαν ότι ο άνθρωπός μας ”έφυγε”. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τον καρδιοχειρουργό γιατί μας είπαν ότι έφυγε γιατί είχε μια εκδήλωση όπου πήγε. Στη συνέχεια μας είπαν ότι ο οργανισμός του συγγενούς μας δε δέχθηκε ένα μόσχευμα ή κάτι σχετικό που επιχειρήθηκε να του βάλουν» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Όμως εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι όταν ζητήσαμε τα όργανα όπως οι νεφροί, μάτια κι άλλα για να τα κάνουμε δωρεά, εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι όλα έχουν καταστραφεί. Δεν υπήρξε ιατροδικαστική εξέταση».

Τι λέει ο γιατρός

Από την πλευρά του γιατρού, η θέση του είναι πως η περίπτωση ήταν πιο σοβαρή από ό,τι λέγεται και έχασε τη ζωή του αφού δεν κατέστη δυνατόν να τεθεί η καρδιά του σε λειτουργία. Σε αποστολή που έχει σταλεί στο υπουργείο Υγείας ασκείται κριτική για μία δική του μέθοδο, την οποία εφάρμοζε με ένα δακτύλιο που έφερε και το όνομά του και υπάρχουν αμφιλεγόμενες απόψεις για το εάν είναι αποτελεσματικό ή προβληματικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γιατρόςειδήσεις τώραθάνατοςκαρδιοπάθειαχειρουργείο