Ελλάδα|06.06.2023 10:57

Πανελλήνιες 2023: «Διαβαθμισμένης δυσκολίας» τα θέματα που έπεσαν στα Μαθηματικά - Ο σχολιασμός τους

Newsroom

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών για τους υποψηφίους από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Οικονομίας - Πληροφορικής στις πανελλήνιες 2023, είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της ύλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχολιασμό του Ακαδημαϊκού Υπευθύνου Θετικών Σπουδών του Ομίλου Φροντιστηρίων «Νέο», Τσίμο Βασίλειο, το Α θέμα κρίνεται βατό με ερωτήματά που δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τους υποψηφίους.

Το Β θέμα αφορά βασικές έννοιες και μεθοδολογίες της ανάλυσης πανομοιότυπης και παρόμοιας δυσκολίας όπως των προηγούμενων ετών.

Στο Γ θέμα αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας όμως οι προετοιμασμένοι μαθητές δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά την επίλυση του.

Το Δ1 λύνεται με χρήση κλασικής διδαχθείσας μεθοδολογίας ενώ τα επόμενα ερωτήματα απαιτούν κριτική σκέψη και συνδυασμό θεωρημάτων και εννοιών της διδαχθείσας ύλης.

Το ethnos.gr σε συνεργασία με το Νέο Φροντιστήριο θα σας παρέχουν έγκαιρα και έγκυρα τα θέματα και τις απαντήσεις στις φετινές Πανελλήνιες.

Τα θέματα που έπεσαν στα Μαθηματικά

Σε τρία μαθήματα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 και συγκεκριμένα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Λίγο μετά τις 10:00 το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τα θέματα των Μαθηματικών.

Δείτε τα θέματα εδώ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πανελλαδικές εξετάσειςπανελλαδικέςπανελλήνιεςΘέματα Πανελληνίωνπανελλήνιες εξετάσειςΑπαντήσεις Πανελλαδικώνειδήσεις τώραΠανελλήνιες 2023θέματα πανελλαδικών