Ελλάδα|06.06.2023 16:20

Αναστάτωση στον Βόλο: Φίδι «έκοβε βόλτες» σε σούπερ μάρκετ - Πώς εξηγούνται οι συχνές εμφανίσεις τους

Newsroom

Φίδι εντοπίστηκε να… «κόβει βόλτες» σε σούπερ-μάρκετ του Αλμυρού Βόλου. Όπως αναφέρει το www.almyrospress.gr, επρόκειτο για δενδρογαλιά, ενώ το φίδι εντόπισαν υπάλληλοι μέσα στο κατάστημα, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιουνίου, λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο της επιχείρησης.

Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, με αποτέλεσμα κλιμάκιο με τρεις πυροσβέστες να φτάσουν άμεσα στο κατάστημα και να απομακρύνουν το φίδι.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά τις τελευταίες μέρες, κατά τα οποία φίδια εντοπίστηκαν σε σπίτια, σχολείο και σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αποκορύφωμα όλων το γεγονός του πολύ σοβαρού τραυματισμού 39χρονης από δάγκωμα οχιάς σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, όταν επιχείρησε να απομακρύνει το φίδι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πέτρος Λυμπερακάκης, ερπετολόγος – βιολόγος του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι συχνές εμφανίσεις φιδιών φαίνεται να οφείλονται στην απότομη άνοδο της θερμοκρασίας μετά από μια κρύα άνοιξη.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι τα φίδια εμφανίζονται συνήθως από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου τόνισε ότι η συχνή παρουσία τους κοντά σε κόσμο δικαιολογείται και από το γεγονός ότι βρίσκονται σε περίοδο ζευγαρώματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


πυροσβέστεςσούπερ-μάρκετΒόλοςφίδι