Ελλάδα|07.06.2023 20:29

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η περιπετειώδης καταδίωξη και ο τραυματισμός 2 αστυνομικών

Newsroom

Πώς έγινε η περιπετειώδης καταδίωξη τα ξημερώματα της Τετάρτης 7 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και να συλληφθούν τρία άτομα, ηλικίας 29, 44 και 27 ετών, περιγράφει με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απλή σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν όχημα στην περιοχή της Μενεμένης και επιχείρησαν να το ελέγξουν, όμως, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας συνεχώς κόκκινους σηματοδότες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για ανθρώπινες ζωές.

Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, προκειμένου να τους ελέγξουν. Όμως, στην περιοχή του Ευόσμου ο ένας δικυκλιστής αστυνομικός προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ο δεύτερος δικυκλιστής αστυνομικός συνέχισε να τους ακολουθεί και κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου και συνελήφθησαν οι τρεις επιβαίνοντες. 

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος επεδίωξε επανειλημμένως να προσκρούσει στο δίκυκλο, ενώ πριν την ακινητοποίησή του πραγματοποίησε αναστροφή και προσπάθησε να εμβολίσει την μοτοσικλέτα, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς ο αστυνομικός έβαλε με το όπλο του στα ελαστικά του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί.

Κατά την επιχείρηση καταδίωξης και σύλληψης των ατόμων τραυματίσθηκε ελαφρά ο αστυνομικός και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην κατοχή του 27χρονου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης.

Θεσσαλονίκηαστυνομικόςκαταδίωξη