Ελλάδα|08.06.2023 08:18

Δίκη Άλκη Καμπανού: Συνεχίζεται σήμερα η πρόταση της Εισαγγελέα - «Οργανωμένη επίθεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Newsroom

Συνεχίζεται σήμερα η αγόρευση της εισαγγελέα στην πολύκροτη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα ξεκίνησε τη μαραθώνια αγόρευσή της την περασμένη Τρίτη, ενώ η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη. Στις πρώτες σειρές του ακροατηρίου κάθονταν οι γονείς του αδικοχαμένου νέου και λίγο πιο πίσω οι φίλοι του που υπήρξαν και οι ίδιοι θύματα της αιματηρής επίθεσης, για την οποία κατηγορούνται 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ξεκινώντας την αγόρευσή της η εισαγγελέας είπε ότι η επίθεση «οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Επικαλούμενη τις καταθέσεις μαρτύρων που κλήθηκαν στο δικαστήριο καθώς και τα στοιχεία της δικογραφίας, η εισαγγελέας διατύπωσε τα συμπεράσματά της για τη συμμετοχική δράση των 12 κατηγορούμενων στην επίθεση, μία διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς όπως είπε η ίδια, ολοκλήρωσε μόλις το 1/3 της πρότασής της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηδικαστήριοειδήσεις τώραΆλκης Καμπανός