Ελλάδα|08.06.2023 16:52

Νέο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη: Σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση του εργαζόμενου σε εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών

Newsroom

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (08/06) σε εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών στη Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης. Το ατύχημα είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 35χρονου εργάτη στη μονάδα. 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έσπευσε επί τόπου με 4 οχήματα και 13 πυροσβέστες. Ανάλογη υπήρξε η κινητοποίηση και από το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που ο εργαζόμενος άνδρας πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης μηχάνηματος παραγωγής ζωοτροφών και βρέθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σφηνωμένος εντός του μηχανήματος με το ένα χέρι και το ένα πόδι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού του 35χρονου,ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Κοζάνης που είχε τεθεί σε επιφυλακή με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Η κατάσταση του 35χρονου τραυματία κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη.

Η Ελλάδα καταρρίπτει τα μαύρα ρεκόρ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ατύχημα σημειώθηκε την ίδια στιγμή που, η Ελλάδα καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα μαύρα ρεκόρ των εργατικών δυστυχημάτων. Όπως επισήμανε πριν μερικές μέρες, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 47χρονου εργαζομένου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, Ανδρέας Στοιμενίδης, από τις 22 έως τις 29 Μαΐου 2023 εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη δουλειά τους. Στον τραγικό απολογισμό δεν υπολογίζεται ο αριθμός των τραυματιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοζάνηειδήσεις τώραεργατικό ατύχημαυπουργείο Εργασίαςεργαζόμενος