Ελλάδα|12.06.2023 16:49

Δίκη Άλκη - Κούγιας: Οι γονείς θέλουν να μην καταδικαστεί κανείς αθώος - Να μη γλιτώσουν όσοι κατακρεούργησαν το θύμα

Τίμος Φακαλής

«Να μιλήσετε επ' ονόματι του ελληνικού λαού» προέτρεψε τους δικαστές της έδρας ο Αλέξης Κούγιας υπογραμμίζοντας ότι οι γονείς του Άλκη δεν θέλουν να καταδικαστεί κανένας που δεν είναι ένοχος. «Δεν θέλουν, όμως, και να γλιτώσει κανένας που κατακρεούργησε και πολτοποίησε τον Άλκη Καμπανό. «Αυτή η υπόθεση είναι μια εμβληματική υπόθεση. Αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Την μεγαλύτερη ευθύνη έχετε εσείς κυρίες και κύριοι ένορκοι. Οι οικογένειες που εκπροσωπώ δεν θέλουν να καταδικάσετε κανέναν που δεν είναι ένοχος, αλλά δεν θέλουν να αδικήσατε και εκείνους. Το οφείλετε στις οικογένειες σας, στους εαυτούς σας και σε όλους αυτούς που περιμένουν από εσάς».

Καθ’ όλη τη διάρκεια  της αγόρευσης του ο κ. Κούγιας επιχείρησε να. αποδομήσει τις καταθέσεις και τους ισχυρισμούς των 12 κατηγορουμένων. 

«Όλοι πρέπει να φύγουμε από εδώ ξέροντας πως όλα κρίθηκαν δίκαια. Όμως μόνο ο θεός γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη αφού οι 12 που ήταν οι πρωταγωνιστές του δράματος δεν λένε αυτό που πρέπει να πουν».

Συμφώνησε σε μεγάλο βαθμό με την αγόρευση της εισαγγελέως, ωστόσο διαφοροποιήθηκε ως προς την πρόταση της για τον 12ο κατηγορούμενο, χαρακτηρίζοντας και τον ίδιο (εκτός από τον πρώτο) ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης.

Σχολιάζοντας την στάση των κατηγορουμένων τόνισε ότι επικράτησε ομερτά κατά τις απολογίες τους. «Όλοι επιλέγουν να χτυπήσουν τον Βογιατζόγλου. Κανείς τον Άλκη. Δεν μπορεί, όμως, να μιλήσει ο Άλκης και να πει ποιοι τον μαχαίρωναν. Ας πουν την αλήθεια έστω και τώρα».

Ειδικότερα ο Κούγιας υποστήριξε ότι ο 12ος κατηγορούμενος «είναι αυτός που μαχαίρωνε τελευταίος όπως προκύπτει». «Η απόφαση πάρθηκε από τον 1ο κατηγορούμενο και τον 12ο, οδηγό του polo. Οι σκληρότεροι εκ των. κατηγορουμένων ήταν στο αυτοκίνητο του 12ου», ενώ έδειξε και τον 7ο κατηγορούμενο ως συναυτουργό της επίθεσης.  

«Το επόμενο θύμα θα είναι Παοκτσής. Για αυτό είπα ότι πρόκειται για εμβληματική δίκη. Γιατί αυτή η υπόθεση δεν τελειώνει πουθενά. Θα τελειώσει μόνο με την απόφασή σας. Είμαστε η πιο επικίνδυνη χώρα σε αυτά τα ζητήματα, έχουν κάνει την ταυτότητα του οπαδού επάγγελμα. Η απόφασή σας όμως μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις», τόνισε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής.

Ο κ. Κούγιας ολοκλήρωσε την αγόρευσή του και αύρο ακολουθεί ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννης Πουλτίδης.

ειδήσεις τώραΑλέξης ΚούγιαςδολοφονίαΆλκης ΚαμπανόςΘεσσαλονίκη