Ελλάδα|12.06.2023 20:45

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στο δημοτικό συμβούλιο - Ο πρόεδρος έκλεισε τα φώτα και διέκοψε τη συνεδρίαση

Newsroom

Ένταση επικράτησε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία εργαζομένων στην καθαριότητα για τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας.

Η αναστάτωση ξεκίνησε καθώς δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις για να τεθεί το θέμα προς συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που πυροδότησε τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και των συνταξιούχων, φωνάζοντας μέσα στην αίθουσα.

Τότε, ο πρόεδρος του ΔΣ, Πέτρος Λεκάκης, διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση και έσβησε τα φώτα, με τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε φωνές, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr. Μετά την επιμονή των εργαζομένων, ακολούθησε ψήφισμα για το να τεθεί το θέμα προς συζήτηση, με την πλειοψηφία του ΔΣ να τάσσεται κατά.

Τότε, κρατώντας πανό με το σύνθημα «πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους τώρα» οι διαδηλωτές προχώρησαν μπροστά από την έδρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η συνεδρίαση διεκόπη, με τους εργαζόμενους αλλά και δημοτικούς συμβούλους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διαχείριση του θέματος από το Διοικητικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Θεωρούμε απαράδεκτη την παρελκυστική τακτική του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου και της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που σε μια κατάμεστη αίθουσα αρνήθηκε για πολλοστή φορά να συζητηθούν σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την υγιεινή, την ασφάλεια και τις ζωές των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο όλος χειρισμός όχι μόνο δε διευκόλυνε αλλά παρεμπόδισε την λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου, αγνοώντας εσκεμμένα την προτεραιότητα επίλυσης των αιτημάτων των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία και παραμένουμε στον χώρο του Δημοτικού συμβουλίου συμπαραστεκόμενοι/ες στον αγώνα των εργαζομένων.

Οι παρατάξεις

Λουκία Αργυριάδου, “Η Πόλη Ανάποδα”
Γιώργος Ρακκάς, “Μένουμε Θεσσαλονίκη”
Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ΛΑ. ΣΥ.
Βασίλης Γάκης, “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”
Νέλλη Αηδονά, “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”
Έλλη Χρυσίδου, “Θεσσαλονίκη Μαζί”
Ρία Καλφακάκου, “Θεσσαλονίκη Μαζί”
Ανδρέας Κουράκης, “Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη”
Χριστίνα Αρχοντή, “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον”
Μιχάλης Τρεμόπουλος, “Οικολογία – Αλληλεγγύη”

Και οι ανεξάρτητοι:
Δρόσος Τσαβλής
Ιωάννα Σπανού
Σάκης Τζακόπουλο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

έντασηδημοτικό συμβούλιοειδήσεις τώραΘεσσαλονίκη