Ελλάδα|15.06.2023 22:46

Ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο: Στους 568 οι αγνοούμενοι

Ευλαμπία Ρέβη

Σοκαριστική είναι εκτίμηση για τους αγνοούμενους μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις υπολογίζονται σε 568 με τις έρευνες για τον ακριβή αριθμό να συνεχίζονται.

Οι εκτιμήσεις που δίνουν τον συγκεκριμένο αριθμό βασίζονται στις μαρτυρίες των επιζώντων του ναυαγίου, καθώς και στα όσα είπαν οι δουλέμποροι οι οποίοι συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Σημειώνεται ότι το Λιμενικό Σώμα προχώρησε σε 9 συλλήψεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 8 άτομα που είχαν προσαχθεί για ανάκριση, όπως επίσης και ακόμη ένα.

Την ίδια ώρα, νέα δεδομένα προέκυψαν από τις καταθέσεις των διασωθέντων καθώς φέρονται να κατέθεσαν πως το αλιευτικό ξεκίνησε από την Αίγυπτο, έκανε ενδιάμεση στάση στη Λιβύη και έπειτα συνέχισε για την Ιταλία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις καταθέσεις υποστηρίχθηκε ότι το πλοίο ξεκίνησε άδειο και στη Λιβύη επιβιβάστηκαν οι μετανάστες. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, στο σκάφος επέβαιναν από 500 έως 700 άτομα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αγνοούμενοιναυάγιοΠύλοςειδήσεις τώρα