Ελλάδα|16.06.2023 10:13

Ναυάγιο στην Πύλο: Βρήκε τον αδελφό του μετά το ναυάγιο ενώ πίστευε ότι ήταν νεκρός - Συγκινητικές εικόνες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας το πρωί της Παρασκευής, με έναν άνδρα να βρίσκει τον αδερφό του που επέβαινε στο μοιραίο αλιευτικό που βυθίστηκε παρασύροντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο Φάρντι, πρόσφυγας από τη Συρία ήρθε στην Ελλάδα από την Ολλανδία με την ελπίδα να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ, που επέβαινε στο αλιευτικό.

Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. Ήταν ένας από τους 104 διασωθέντες.

Η στιγμή που βρίσκονται και η οποία καταγράφηκε στην κάμερα του Mega και τον φακό του Intime, προκαλεί συγκίνηση.

Αγκαλιάζονται και φιλιούνται με δάκρυα στα μάτια ενώ ανταλλάσσουν τις πρώτες τους κουβέντες μετά τον εφιάλτη που έζησε ο ένας στη θάλασσα.

Αυτή ήταν μια ιστορία με αίσιος τέλος την ώρα που εκατοντάδες συγγενείς επιζώντων και θυμάτων αναζητούν με αγωνία τους δικούς τους ανθρώπους.  

Αγωνιώδεις εκκλήσεις από συγγενείς - Δεν γνωρίζουν πού έχουν μεταφερθεί οι σοροί 

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας Κύπριος ταξίδεψε στην Καλαμάτα για να βρει τον ανιψιό του, γνωρίζοντας ότι είναι νεκρός. Του είπαν πως ήταν ανάμεσα στις σωρούς που μεταφέρθηκαν. Ρωτούσε και έκανε έκκληση για να μάθει πού είχε μεταφερθεί οι σοροί που έφυγαν από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Παράλληλα, ήρθαν στην Ελλάδα άνθρωποι από Ολλανδία, Συρία, Αγγλία για να βρουν τους δικούς τους. Για την ώρα ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τους πει τι έχει συμβεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. 

Στη δομή της Μαλακάσα μεταφέρονται οι επιζώντες 

Σημειώνεται πως από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου της Πύλου από το λιμάνι της Καλαμάτας στη δομή της Μαλακάσας.

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Αυτήν την ώρα, στο λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκονται λεωφορεία όπου σταδιακά επιβιβάζονται οι διασωθέντες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ναυάγιοαλιευτικόαδέρφιαειδήσεις τώραμετανάστεςΠύλος