Ελλάδα|19.06.2023 17:27

Κως: «Την εξαπάτησαν», λέει ο πατέρας της 27χρονης Αναστάζια - Δικαιοσύνη ζητεί ο αδερφός της

Newsroom

Σίγουρος ότι η 27χρονη Αναστάζια είχε χάσει τη ζωή της, πριν εντοπιστεί νεκρή στην Κω, ήταν ο πατέρας της, όπως λέει ο ίδιος. Ο Αντρέι Ρουμπίνσκι, πατέρας της Αναστάζια, μίλησε στο πολωνικό onet.pl για την τραγική εξέλιξη στην εξαφάνιση της κόρης του και ανέφερε ότι είχε ένα κακό προαίσθημα εδώ και μέρες.

«Η Αναστάζια ήταν ένα όμορφο κορίτσι. Στην αρχή νόμιζα πως την είχαν απαγάγει για να την πάνε σε οίκο ανοχής. Αλλά μετά, όταν ο 32χρονος εξήγησε στην αστυνομία ότι συνευρέθηκε μαζί της οικειοθελώς και μετά την άφησε, ήξερα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλό τέλος» δήλωσε ο πατέρας της.

Όταν βρέθηκε το πτώμα της νεαρής, ήταν σίγουρος πως επρόκειτο για την κόρη του και δεν είχε «καμία αμφιβολία».

Από την Παρασκευή, όταν η μητέρα της Αναστάζια ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα ήταν πολύ απαισιόδοξος για τις εξελίξεις: «Της το είπα: "Θα πάρεις ένα πτώμα"».

Αναφορικά με τους άνδρες που συναντήθηκε, πριν εξαφανιστεί, εκτίμησε ότι «την εξαπάτησαν, περίμεναν να νυχτώσει». «Υποψιάζομαι ότι είχε ήδη δολοφονηθεί εκείνο το βράδυ, Δευτέρα προς Τρίτη (...). Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί» τόνισε.

Παράλληλα, ο πατέρας της Αναστάζια είπε πως σήμερα (19/6) το πρωί επικοινώνησε με τη σύζυγό του, η οποία τον ενημέρωσε ότι θα πάει για αναγνώριση της σορού μαζί με τον σύντροφο της κόρης τους.

Τι λέει ο αδερφός της 27χρονης

«Δεν πιστεύω ότι ήταν ατύχημα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει», δηλώνει ο αδερφός της 27χρονης, μιλώντας στον Alpha.

Όπως πρόσθεσε, «δεν το έχω συνειδητοποιήσει» και «λυπάμαι που έτυχε να είναι η αδερφή μου και τώρα πρέπει να μιλήσω με την αστυνομία». Επανέλαβε ότι επιθυμεί να αποδοθεί Δικαιοσύνη και ελπίζει «η δολοφονία της να είναι μια προειδοποίηση για άλλα κορίτσια όταν θα είναι σε άλλες χώρες να προσέχουν τις παρέες τους».

«Ήταν ένα νέο κορίτσι που είχε πολλά όνειρα, της άρεσε να ταξιδεύει και ονειρευόταν να γίνει μοντέλο. Πρόσεχε πολύ την εμφάνισή της και τώρα την "'έσβησαν"», είπε στη συνέχεια.

Αναφορικά με το πώς βρέθηκε στην Κω, απαντά: «Δεν το γνωρίζω, πήγε εκεί για να κάνει μία δουλειά αλλά τι ακριβώς και πώς βρέθηκε εκεί, δεν ξέρω. Από ό,τι άκουσα ήταν σερβιτόρα. Με τον σύντροφό της ήταν μαζί 13 χρόνια».

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 32χρονος - «Δεν έκανα τίποτα»

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, ζήτησε και έλαβε ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, τον οποίο οι κάμερες έχουν καταγράψει να μπαίνει μαζί με την Αναστάζια σε σπίτι στην Κω

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 32χρονος θα μείνει στα κρατητήρια και θα απολογηθεί την Τετάρτη για την κατηγορία της αρπαγής της. Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος του 32χρονου, εκείνος δεν γνωρίζει ότι έχει εντοπιστεί η σορός της. Δηλώνει αθώος, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της κοπέλας εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Αλυκές. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, τον οποίο οι κάμερες έχουν καταγράψει να μπαίνει μαζί με την Αναστάζια σε σπίτι, ενώ δεν βγήκε ποτέ με τον ύποπτο. 

Μετά την εύρεση της σορού, ο Πολωνός σύντροφος της 27χρονης έδωσε και συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς καθώς φαίνεται ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 28χρονος βρέθηκε στην ανακρίτρια μαζί με τη μητέρα της κοπέλας. Στο κάδρο των υπόπτων έχει μπει και ο συγκάτοικός του, αφού οι Αρχές θεωρούν εξαιρετικά πιθανό να είχε συνεργό και να μετέφεραν μαζί το πτώμα της κοπέλας.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το κινητό του συντρόφου της

Η αστυνομία κάλεσε εκτάκτως τον σύντροφο της Αναστάζια, καθώς μετά από μία πρώτη ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της, το οποίο εντοπίστηκε το Σάββατο, εντοπίστηκαν μηνύματα που δίνουν άλλη διάσταση στη σχέση μεταξύ της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο σύντροφος της Αναστάζια δεν βρίσκεται στο κάδρο των ερευνών ως ύποπτος, με τις Αρχές να θέλουν να πάρουν απαντήσεις για τη μεταξύ τους σχέση.

Και δεύτερο άτομο στο στόχαστρο

Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης είναι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές όμως φαίνεται ότι στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνει και ο συγκάτοικός του, ενώ και οι δυο έχουν υποπέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος ύποπτος υποστήριξε ότι συνάντησε την κοπέλα την ημέρα της εξαφάνισής της και πήγαν μαζί σπίτι του, όπου συνευρέθησαν ερωτικά με τη συναίνεσή της, όπως ισχυρίστηκε. Επίσης, ανέφερε ότι στη συνέχεια τη μετέφερε σε σημείο που του υπέδειξε προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της. Από κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σπίτι του, έχει καταγραφεί ο ίδιος και η κοπέλα να μπαίνουν εκείνη την ημέρα στο σπίτι του, ωστόσο δεν υπάρχουν εικόνες που να τη δείχνουν να εξέρχεται από αυτό.

Από την πλευρά του ο δεύτερος ύποπτος υποστήριξε πως την ημέρα που εξαφανίστηκε η κοπέλα δεν είδε να έρχονται στο σπίτι ούτε η ίδια ούτε ο 32χρονος συγκάτοικός του, κάτι που αργότερα διαψεύστηκε καθώς στο σπίτι οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια.

Σημειώνεται ότι η σορός της βρέθηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του βασικού υπόπτου, ενώ τόσο εκείνος όσο και ο συγκάτοικος του είχαν ίχνη πάλης με εμφανείς εκδορές στο σώμα τους. Γενετικό υλικό έχει ληφθεί και από τους δύο και σε παράλληλο χρόνο με την ιατροδικαστική εξέταση θα «τρέξουν» και στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχουν αποσταλεί τα ευρήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αγνοούμενηειδήσεις τώραπατέραςαδερφόςΚωςνεκρή