Ελλάδα|21.06.2023 10:55

Κραυγή αγωνίας από θύμα ενδοοικογενειακής βίας: «Του ζήτησε να χωρίσουν και όπου τη βρίσκει την ξυλοκοπεί»

Newsroom

Θύμα ξυλοδαρμού και μάλιστα επανειλημμένα έχει πέσει νεαρή κοπέλα από τον πρώην σύντροφό της. Μάλιστα το θύμα ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα από τον κακοποιητικό της σύντροφο να χωρίσουν και εκ τότε εκείνος την παρενοχλεί και της επιτίθεται.

«Όπου βρίσκει την κοπέλα, στο δρόμο, στη δουλειά της πάει, την ξυλοκοπεί. Στην αρχή δεν πήρε ασφαλιστικά μέτρα. Το να βλέπω μία γυναίκα να μου λέει ”Ράνια δεν μπορεί να γίνει τίποτα” είναι απογοητευτικό. Βλέπω μία γυναίκα που αισθάνεται ανασφάλεια. Πήγε στον ιατροδικαστή και ο δράστης κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, εφόσον παρήλθε το αυτόφωρο», εξήγησε η δικηγόρος της κοπέλας Ουρανία Σαγιάκου.

Η δικηγόρος ανέφερε ακόμα ότι εγκατέστησε το «κουμπί πανικού», αλλά αισθάνεται ανασφάλεια, καθώς όπως της είπε «μέχρι να το χρησιμοποιήσω, έχει εξαφανιστεί».

Η δικηγόρος  εξέφρασε την απογοήτευση της για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, στο οποίο παρέπεμψαν την κοπέλα, σημειώνοντας «Αυτή η υπόθεση εκτυλίσσεται εδώ και μία εβδομάδα. Αντιμετώπισα μια κατάσταση, που με παραπέμπει σε γραφειοκρατία παλιού αστυνομικού τμήματος». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ξυλοδαρμόςπαρενόχλησηενδοοικογενειακή βίαειδήσεις τώρα