Ελλάδα|15.03.2019 11:54

Captain Marvel, All about History, People & TV Έθνος στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (17/3)

Newsroom

Την Κυριακή κυκλοφορεί ο 2ος τόμος του κόμικ με τις διαστημικές περιπέτειες της Captain Marvel.

Ποια είναι όμως η CAPTAIN MARVEL;

Η Captain Marvel είναι η ισχυρότερη superhero στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel σύμφωνα με το αφεντικό των Marvel Studios, Kevin Feige. 

Άλλωστε. πράγματι στα κόμικς η Captain Marvel είναι λίγο από όλα. Μεταξύ άλλων, διαθέτει υπεράνθρωπη δύναμη,  ταχύτητα, αντοχή, αντανακλαστικά και ευελιξία, ενώ πετάει, θεραπεύει τον εαυτό της και μπορεί να αντιληφθεί γεγονότα (λίγο) πριν συμβούν. Παράλληλα, είναι έμπειρη πιλότος και αξιωματικός του στρατού και μπορεί να απορροφά και να εκτοξεύει ενέργεια.

Η Captain Marvel ανεβάζει το Girl Power σε άλλα επίπεδα. Με τέτοιο όνομα, θα μπορούσε να κάνει αλλιώς; Τώρα μένει να δούμε με ποια στολή και πιο backstory θα έρθει στη μεγάλη οθόνη. Ο χαρακτήρας έχει τουλάχιστον ενδιαφέρον βιογραφικό... Για παράδειγμα, στο DNA της έχει λίγο από την εξωγήινη φυλή των Kree...

Επόμενα κομικ της MARVEL που θα κυκλοφορήσουν με το EτΚ

Μετά την Captain Marvel, σειρά παίρνουν οι Avengers ταυτόχρονα με την νέα τους ταινία, και ακολουθούν ο Thor, o Dark Phoenix από τους X Men, ο Spiderman και ο Deadpool.

All about History - Αποκαλύπτοντας τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Τα έργα του χειροκροτούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ελάχιστα είναι γνωστά για τη ζωή του αγαπημένου δραματουργού. Ακόμα και οι πλέον αφοσιωμένοι μελετητές του Σαίξπηρ δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι έκανε όλα εκείνα τα χρόνια μέχρι να παρουσιάσει το πρώτο του θεατρικό, ούτε γνωρίζουν για τη ζωή του πέρα από το θέατρο. Δεν γνωρίζουμε καν πότε γεννήθηκε. Ήταν τόσο αξιότιμος όσο μας έχουν κάνει να πιστεύουμε;

Το γνωστό άγνωστο 1821: Μια περιήγηση σε άγνωστες σκοτεινές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης: Οι συνωμοσίες, οι εμφύλιες διαμάχες, τα κτηνώδη βασανιστήρια, τα κίβδηλα νομισματοκοπεία, οι κανιβαλισμοί, τα πάθη,  τα όπλα, και η εθνική προσφορά με το αζημίωτο

Σπάρτακος: Η ιστορία ενός ανθρώπου που αναδύθηκε από την αφάνεια για να αψηφήσει τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία και να ηγηθεί μιας κοινωνικής αναταραχής που ο αντίλαλός της στην ιστορία προκαλεί δονήσεις ακόμα και σήμερα

Ιρλανδία: Μια περιήγηση στην πολυτάραχη και πολύπαθη ιστορία του σμαραγδένιου νησιού και οι καθοριστικές στιγμές του. Ο Αγιος Πατρίκιος, ο Αρθουρ Γκίνες, η ναυπήγηση του Τιτανικού, η ματωμένη Κυριακή, η ιρλανδική μετανάστευση στις ΗΠΑ. 

Οι 12 μεγαλύτερες ιστορίες επιβίωσης: Οι πραγματικές ιστορίες όπου αξιοθαύμαστοι άνθρωποι (και ένα κοτόπουλο), παρά τις αντιξοότητες, δεν έχασαν την ελπίδα τους και επέζησαν, παλεύοντας ενάντια στις αναποδιές.

Γκρέις Κέλι, η σκοτεινή πλευρά ενός παραμυθιού: Ήταν μια θεά της οθόνης που βρήκε τον πρίγκιπα των ονείρων της ή μήπως τελικά ήταν μια πριγκίπισσα του παραμυθιού φυλακισμένη μέσα σ’ ένα χρυσό κλουβί;

Ερνάν Κορτές. Ηρωας ή αντιήρωας; Έμεινε για πάντα στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατέκτησε τους Αζτέκους, αλλά μήπως τελικά ήταν αποφασισμένος να αφανίσει τον Νέο Κόσμο;

Τσερνόμπιλ: Γνωρίστε τους λόγους και τους υπαίτιους της τρομακτικής καταστροφής

Ρομπότ: Παρά το γεγονός πως αντιπροσωπεύουν το μέλλον, τα ρομπότ έχουν έντονη παρουσία στο πέρασμα των αιώνων.  Τα ρομπότ, ένα κομμάτι της λαϊκής κουλτούρας και του κινηματογράφου που αντέχει στον χρόνο, υπήρξαν επινόηση και έργο των ευφυέστερων ανθρώπων από την περίοδο της Αναγέννησης

Μεγάλες Μάχες: Μια παρουσίαση της μάχης του Κεμπέκ μεταξύ των Άγγλων και των γαλλικών δυνάμεων. Η συντριπτική νίκη των πρώτων εδραίωσε την παρουσία τους στη Βόρεια Αμερική.

People

Master Chef «Δεν μας φόρεσαν ρόλους». «Δεν μας φόρεσαν ρόλους». Οι κριτές του Masterchef, Σωτήρης Κοντιζάς,  Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος φωτογραφίζονται για πρώτη φορά μαζί και απαντούν στις αιχμηρές κριτικές, αποκαλύπτουν την ανατροπή που θα αλλάξει τις ισορροπίες και αναλύουν τις σχέσεις τους πίσω από τις κάμερες.

Ευγενία Δημητροπούλου «Δίνω πολλές ευκαιρίες πριν φύγω από μια σχέση». Η Ευγενία Δημητρόπουλου απαντά για το αν θα συμμετέχει στο revival του Λόγω Τιμής, εξηγεί γιατί δεν πιστεύει στον «πρίγκιπα με τα λευκό άλογο» και το γάμο, ενώ μιλά και για το χωρισμό της από τον Άλκη Κούρκουλο .

Μαρίνα Βερνίκου Let’s Creaid. Η βραβευμένη φωτογράφος μιλάει για την φιλανθρωπική εκδήλωση Creaid, διηγείται ιστορίες που την καθόρισαν και την κινητοποίησαν για να ασχοληθεί ενεργά με την προσφορά, μοιράζεται το μυστικό του επιτυχημένου γάμου και θυμάται το ταξίδι στο οποίο κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της.

Γιώργος Κατσαρός «Προσπαθώ να επιβιώσω μόνος». Ο βιρτουόζος του σαξοφώνου και συνθέτης διαχρονικών μελωδιών  μιλάει για την καθημερινότητά του έπειτα από το χαμό της συζύγου του και διηγείται περιστατικά με πρωταγωνιστές διάσημους φίλους του (Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννης Πάριος, Βίκυ Μοσχολιού).

Κώστας Γαβράς Όλες οι λεπτομέρειες για την καινούργια ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη –βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Τι δηλώνει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που θα υποδυθεί το ρόλο του «Αλέξη Τσίπρα».

Σάκης Κεχαγιόγλου Ο γνωστός ποινικολόγος εξιστορεί στο People όσα συνέβησαν στη δίκη του 21χρονου μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ και περιγράφει πως επήλθε η πρωτοφανής στα χρονικά αθωωτική απόφαση.

TV ΕΘΝΟΣ

Ο Πέτρος Κωστόπουλος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μιλά για την επιστροφή του στην tv με την μεσημεριανή εκπομπή του Open τα Σαββατοκύριακα «Όλα λάθος», κάνει τον απολογισμό του, κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις στη μικρή οθόνη και αναφέρεται σε στιγμές της προσωπικής του ζωής.

Έρχονται... εκρήξεις στο «Τατουάζ»: Ο Ορφέας σε κατάσταση αμόκ αποδρά από το ψυχιατρείο, ο Παύλος ζητά διαζύγιο από την Μάρθα και ο Αλέξανδρος εγκαταλείπει την Αννα.

Γυναίκα χωρίς όνομα: Σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή της Μαρίνας.

Ρεπορτάζ: Το νέο συμβόλαιο της Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1, αποκάλυψη για το δίδυμο του τελικού στο «Master Chef» και οι πρωταγωνιστές της καινούργια σειράς του Αντρέα Γεωργίου μετά το «Τατουάζ».

Συνεντεύξεις: Ο «Νίκος» της «Επιστροφής» Αλέξανδρος Δαβιλάς αποκαλύπτει τις μεγάλες ανατροπές που έρχονται στη σειρά του ΑΝΤ1 και η Άννα Τσακουρίδου μιλά για τη συμμετοχή της στο κλιπ της Τάμτα για την Eurovision και την εμπειρία της από το Next Top Model.

Στην ενότητα Life μυστικά αντιγήρανσης με τη βοήθεια της φύσης, οι «ασπίδες» των παιδιών στην ανοιξιάτικες ιώσεις και γευστικές συνταγές με μανιτάρια.

TV ΈθνοςCaptain MarvelPeopleall about History