Ελλάδα|27.06.2023 21:02

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Πώς προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του ο κατηγορούμενος – Οι μακάβριες αναζητήσεις στο διαδίκτυο

Newsroom

Οι φρικιαστικές αναζητήσεις του 32χρονου βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω έρχονται στο «φως». Η έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο έδωσε αρκετό υλικό στις αρχές καθώς αν και προσπάθησε μεθοδικά να κρύψει τα ίχνη του το στίγμα αλλά και το ιστορικό τον πρόδωσαν. 

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας διαπίστωσαν ότι ο 32χρονος προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη των κινήσεών του από το κινητό, το οποίο φέρεται να έβαζε σε λειτουργία πτήσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για τον λόγο αυτό, φέρεται να έψαχνε στο διαδίκτυο εφαρμογές που διαγράφουν από το κινητό τις διαδρομές που έχει κάνει κάποιος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MEGA, ο κατηγορούμενος έψαχνε στο YouTube «πώς θα σβήσω τα ίχνη πτώματος» και «πώς θα κρύψω ένα πτώμα».

«Δεν ήταν κομμένα τα δάχτυλά της»

Εντωμεταξύ στον ΑLPHA μίλησε, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, που συνέταξε την έκθεση, ξεκαθαρίζοντας πως η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του 32χρονου για βιασμό δεν στηρίχτηκε σε κάποιο δικό του εύρημα ενώ διέψευσε ότι υπήρξε κάποιο αποτύπωμα ή ότι είχαν κοπεί τα δάχτυλα του θύματος.

«Κινηθήκαμε περισσότερο με ενδείξεις. Δεν βρέθηκε κανένα παλαμικό αποτύπωμα. Δεν ήταν κομμένα τα δάχτυλά της. Η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. Με παρατηρήσεις και σχόλια, όμως, που υπάρχουν στην έκθεση μου, μπορεί να υποστηριχθεί η υπόθεση του στραγγαλισμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης για βιασμό δεν στηρίχθηκε σε κάποιο δικό μου εύρημα. Σίγουρα όχι. Όλες οι κατηγορίες και όλη η υπόθεση είναι μία συνολική εικόνα που έχει σχηματιστεί από ενδείξεις, αποδείξεις και μικρά, μικρά στοιχεία από τον καθένα μας που συνελέγησαν και εκτίμησε η εισαγγελέας».

Η μοιραία στιγμή

Την ίδια ώρα, νέο βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές της Αναστάζια κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Το οπτικό υλικό που παρουσίασε ο Alpha δείχνει την 27χρονη κοπέλα να φεύγει από μίνι μάρκετ στην Κω μαζί με τον 32χρονο κατηγορούμενο.

Η Αναστάζια έχοντας ψωνίσει μερικά πράγματα από το μίνι μάρκετ, κάθεται μόνη της σε ένα πεζούλι και στη συνέχεια συναντά μια παρέα Πακιστανών. Αμέσως μετά, έχει μια σύντομη συνομιλία με τον Μπαγκλαντεσιανό. Λίγο μετά ανεβαίνει στη μηχανή του και φεύγουν για το σπίτι του, στρίβοντας αριστερά.

Προφυλακιστέος ο 32χρονος κατηγορούμενος - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης ο 32χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό και την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στο νησί της Κω. Κατά την απόλογία του, που διήρκεσε τρεις ώρες στην ανακρίτρια Κω, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία. Ο 32χρονος θα μεταφερθεί σε φυλακή την Τετάρτη. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚωςδολοφονία