Ελλάδα|28.06.2023 21:30

Θεσσαλονίκη: Ένα μεγάλο αστροπάρτι στον Λευκό Πύργο

Newsroom

Ένα μεγάλο πάρτι με θέα τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Το «Astroparty» θα στηθεί στην πλατεία του Λευκού Πύργου, όπου οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία μέσω τηλεσκοπίων να παρατηρήσουν τον πλανήτη Άρη, την «Αφροδίτη», τη Σελήνη, αλλά και φωτεινά νεφελώματα.

«Ο πλανήτης Άρης θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για να δει κανείς, διότι δεν έχουμε την ευκαιρία με γυμνό μάτι να τον παρατηρήσουμε. Επίσης, το καλοκαίρι υπάρχουν και τα φωτεινά νεφελώματα, που εάν κάποια είναι ευδιάκριτα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τα δει από το τηλεσκόπιο» τονίζει στο GRTimes.gr o πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Θεόδωρος Μάττας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας θα τοποθετηθούν γύρω στα 10 τηλεσκόπια στο προαναφερθέν σημείο, ενώ οι παρατηρητές θα έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν τους κρατήρες και τις χαράδρες της Σελήνης. «Είναι μία δραστηριότητα που γίνεται τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε χρόνο, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και θα είναι ανοιχτό και δωρεάν.

Το Astroparty διοργανώνεται από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσει στις 21:00 μ.μ. την Παρασκευή (28/6) και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

*Να σημειωθεί ότι στο σημείο που στεγάζεται ο Όμιλος κάθε Σάββατο στις 18:00 μ.μ. πραγματοποιούνται διαλέξεις από εισηγητές και καθηγητές Πανεπιστημίου για την αστρονομία και όχι μόνο.

ειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηπάρτιΛευκός Πύργος