Ελλάδα|03.07.2023 11:57

Βουλή: Η πρώτη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Στην ορκωμοσία της Βουλής παρευρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του εμφάνιση μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι εξελίξεις στο κόμμα αναμένονται ριζικές τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στα πρώτα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στον πλευρό του την Όλγα Γεροβασίλη

«Μετά την παραχώρηση του χώρου από τον Αλέξη Τσίπρα, οφείλει ο καθένας μας να ταιριάξει το μπόι με τον ίσκιο του και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν έργο», είναι το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα η κυρία Γεροβασίλη, προσερχόμενη στη Βουλή.

Ξεκαθαρίζει η εικόνα για τη διαδοχή του Τσίπρα

Η απόλυτη εικόνα σε σχέση με τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποκαλυφθεί στις 15-16 Ιουλίου, στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς εκεί αναμένεται να κατατεθούν και οι υποψηφιότητές τους. Το συλλογικό όργανο καλείται όμως να επικυρώσει και όσα αποφάσισε χθες έπειτα από ψηφοφορίες η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε για επτά ολόκληρες ώρες, χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Τα μέλη του οργάνου επιβεβαίωσαν κατά πλειοψηφία την εισήγηση της γραμματέως του κόμματος Ράνια Σβίγκου για εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το κόμμα θα εκπροσωπηθεί στη φετινή ΔΕΘ με τη νέα του ηγεσία. Θα έχει προηγηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό Διαρκές Συνέδριο περί τα τέλη Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι η Ομπρέλα αλλά και στελέχη όπως οι Νίκος Μπίστης και Σία Αναγνωστοπούλου επέμεναν ότι η εκλογή προέδρου θα πρέπει να διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου, άποψη με την οποία διαφωνούσε κάθετα η πλειοψηφία. Επιπλέον, τακτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο δηλαδή μετά την κρίσιμη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, την πρώτη υπό τον νέο πρόεδρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΌλγα ΓεροβασίληΒουλή