Ελλάδα|05.07.2023 21:47

Δεν έχουν τέλος τα συμβάντα στον Σιδηρόδρομο - Αποκλειστικές φωτογραφίες από την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία στην Κατερίνη

Μαρία Λιλιοπούλου

Δεν περνάει εβδομάδα χωρίς ένα συμβάν στον σιδηρόδρομο που να φανερώνει ότι χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμα προκειμένου να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ασφαλείας για επιβάτες και εργαζομένους.

Το βράδυ της Τετάρτης συρμός του Προαστιακού της Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκε στην Κατερίνη καθώς η έντονη βλάστηση στην περιοχή έθεσε εκτός λειτουργίας τον παντογράφο διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση και σπάζοντας και το παρμπρίζ του συρμού.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που έχουν κάνει επανειλημμένα οι μηχανοδηγοί σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η έντονη βλάστηση στις γραμμές και την αδυναμία του ΟΣΕ να το επιλύσει, καθώς όπως φαίνεται, τέσσερις μήνες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο Οργανισμός εξακολουθεί να μην έχει ούτε τους οικονομικούς ούτε τους ανθρώπινους πόρους για να προχωρήσει στα απαραίτητα κλαδέματα σε όλο το μήκος του δικτύου. Και αυτό την ώρα που το επιβατικό κοινό είτε από ανάγκη είτε από επιθυμία δείχνει να επιστρέφει στα τρένα, ειδικά στα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξυπηρετεί και μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

Αποτέλεσμα της υφιστάμενης κατάστασης, ήταν η αμαξοστοιχία 12591, με 58 επιβάτες στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα να ακινητοποιηθεί στην Κατερίνη, με τον παντογράφο της να τίθεται εκτός λειτουργίας εξαιτίας των κλαδιών στη γραμμή, τα οποία έσπασαν και τον υαλοπίνακα στην καμπίνα μηχανοδήγησης. Σύμφωνα με την Hellenic Train, αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις στον Προαστιακό Θεσσαλονίκη – Λάρισα καθώς τα δρομολόγια θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν μόνο εφόσον απελευθερωθεί η γραμμή. Εως τότε θα δρομολογηθούν λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αμαξοστοιχίαΚατερίνηειδήσεις τώρασιδηρόδρομοςHellenic TrainΟΣΕ