Ελλάδα|12.07.2023 21:00

Το OPEN στα ναυπηγεία της Naval Group: Ξεκίνησε η ναυπήγηση της 3ης ελληνικής Belharra - Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο

Newsroom

Στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας ξεκίνησε να ναυπηγείται ο Φορμίων, η τρίτη φρεγάτα Belharra, που θα προστεθεί στις δυνάμεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Παρουσία ελληνικής αντιπροσωπείας έγινε η τελετή της κοπής του πρώτου ελάσματος, δηλαδή της πρώτης λαμαρίνας που θα χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί η φρεγάτα και το OPEN βρέθηκε εκεί με την απεσταλμένη του Γεωργία Γαρατζιώτη.

Η πρώτη φρεγάτα που παρήγγειλε η χώρα μας, βρίσκεται στη δεξαμενή ναυπήγησης και τον Σεπτέμβριο αναμένεται η καθέλκυση της, ενώ η δεύτερη, που πήρε το όνομα «Νέαρχος» βρίσκεται σε φάση συναρμολόγησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Γεωργίας Γαρατζιώτη.

Νωρίτερα θα παραδοθούν τα πλοία

Σημειώνεται ότι τα πλοία θα παραδοθούν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε αρχικά συμφωνηθεί. Συγκεκριμένα, ο «Κίμων» (η πρώτη φρεγάτα) θα παραδοθεί στα τέλη του 2024  αντί για μέσα του 2025. Η δεύτερη (ο Νέαρχος) στο δεύτερο εξάμηνο του 2025 και ο Φορμίωνας το 2026.

Τον Αύγουστο θα επισκεφτούν τη Λοριάν ο κυβερνήτης και ο αρχιμηχανικός του «Κίμωνα», για να αρχίσουν να εκπαιδεύονται πάνω στο πλοίο.

Αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Φέροντας υπερσύγχρονα συστήματα, όπως το προηγμένο ραντάρ sea fire και βαρύ οπλισμό, γνώστες της πολεμικής βιομηχανίας αναφέρουν πως θα λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστής της ισχύος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο. Οι ελληνικές φρεγάτες θα είναι απολύτως συμβατές με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Πολεμικό Ναυτικόειδήσεις τώραbelharaΓαλλίαφρεγάτες