Ελλάδα|14.07.2023 19:53

Χαλκιδική: Ανατροπή με τον θάνατο της 16χρονης – Έπασχε από άσθμα και επιληψία, ίσως υπέστη κρίση

Newsroom

Ανατροπή σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της 16χρονης στη Χαλκιδική καθώς, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, το κορίτσι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή καθώς έπασχε από άσθμα και επιληψία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να υπέστη επιληπτική κρίση, να έπεσε κάτω και κανείς να μην το κατάλαβε ώστε να της παρέχει την απαραίτητη βοήθεια.

Σύμφωνα με προφορική ενημέρωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αυτό πιθανόν να είχε σαν αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος της ανήλικης,συνεπεία πνιγμονής, εξαιτίας εισρόφησης γαστρικού περιεχομένου, εμετός. Το κορίτσι κατά τη διάρκεια βόλτας με φίλους ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.  Από πλήρωμα σταθμού ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατος της, έγινε προσπάθεια ανάνηψης με τεχνητή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με αρνητικό αποτέλεσμα.

Τι έδειξε η νεκροψία

«Πνιγμό από εισρόφηση γαστρικών υγρών» έδειξε η νεκροψία στη 16χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ έκανε διακοπές στη Χαλκιδική.Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές, η νεκροψία στην άτυχη 16χρονη από το Ωραιόκαστρο έδειξε ως αιτία θανάτου «πνιγμονή από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου».

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού, που κηδεύτηκε σήμερα, αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που θα φωτίσουν και το ενδεχόμενο σύνδεσης με την τροφική αλλεργία που φέρεται να είχε η 16χρονη

Όπως έκανε γνωστό η οικογένεια και το περιβάλλον του κοριτσιού, η 16χρονη είχε τροφική αλλεργία στη λακτόζη. Γι' αυτόν τον λόγο, όπως υποστηρίζουν, ήταν προσεκτική με το φαγητό της και ενημερωμένη, τόσο αυτή όσο και το περιβάλλον της, για τους κινδύνους που διατρέχει. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η νεαρή έκανε διακοπές με την παρέα της σε περιοχή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Kάποια στιγμή, ξημερώματα Τετάρτης, επισκέφθηκαν φαστφουντάδικο για φαγητό. Η 16χρονη κατανάλωσε ένα χοτ ντογκ, με την οικογένειά της να υποστηρίζει ότι η νεαρή είχε ρωτήσει αν περιέχει λακτόζη, στην οποία είχε αλλεργία. Η απάντηση ήταν αρνητική, υποστηρίζουν, και το κατανάλωσε. Ωστόσο, στη συνέχεια, και ενώ ήταν στο δρόμο προς το δωμάτιο που διέμεναν, φέρεται να αισθάνθηκε δυσφορία και να κατέρρευσε, ενώ οι φίλοι της κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την ΕΛ.ΑΣ. και ένα άτομο από την παρέα έσπευσε στο ξενοδοχείο για να φέρει τα φάρμακά της.

Πρώτο στο σημείο του συμβάντος έφθασε το περιπολικό, ενώ προσέτρεξαν σε βοήθεια και άτομα από γειτονικά ξενοδοχεία. Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, το ασθενοφόρο έφθασε 45 λεπτά αργότερα και ενώ το κορίτσι είχε ήδη καταλήξει. Σύμφωνα με τον Alpha, άτομο από την παρέα του κοριτσιού, υποστήριξε ότι η 16χρονη πριν καταναλώσει το χοτ ντογκ ρώτησε αν αυτό περιείχε μουστάρδα (σ.σ.: ενδεχομένως ως πιθανό αλλεργιογόνο με λακτόζη), της απάντησαν αρνητικά και το κατανάλωσε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το άτυχο κορίτσι δεν είχε υποστεί αλλεργικό σοκ στο παρελθόν, ωστόσο ήταν ενημερωμένη για τον κίνδυνο που διέτρεχε.

θάνατοςΧαλκιδικήειδήσεις τώρακοπέλα