Ελλάδα|26.07.2023 16:00

Φωτιά τώρα στον Κρόκιο Αλμυρού – Μέτωπο και στο Βελεστίνο

Newsroom

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Μαγνησία, καθώς 2 φωτιές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να περιορίσουν τα μέτωπα. Συναγερμός έχει σημάνει για το Βελεστίνο, όπου ήδη απομακρύνονται οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Συναγερμός για το Βελεστίνο

Στο Βελεστίνο επιχειρούν 6 οχήματα με 18 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση έξω από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών. Το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Όπως μεταδίδει το magnesianews, καίγονται σπίτια στον οικισμό. Μάλιστα εκδόθηκε μήνυμα από το 112, που καλεί τους κατοίκους του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Άγιου Γεωργίου Φερών, να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το gegonotanews, η Πυροσβεστική με ενάερια μέσα δίνει “μάχη” για να μην φτάσει η φωτιά στην Χαλυβουργία και στο εργοστάσιο ανακύκλωσης με τους τόνους από πλαστικές ύλες.

Φωτιά και στον Κρόκιο Αλμυρού

Φωτιά ξέσπασε και στον Κρόκιο Αλμυρού, στη Μαγνησία, ενώ υπάρχει ενεργό μέτωπο και στο Βελεστίνο. Οι φλόγες καίνε σε αγροτική έκταση και έχουν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Για την ώρα, δεν απειλείται ο οικισμός.

φωτιά τώραφωτιάΑλμυρόςειδήσεις τώραΜαγνησία