Ελλάδα|31.07.2023 19:49

Τηλεφωνική απάτη καταγγέλλει ο δήμαρχος Φυλής: Στέλνουν μηνύματα σε πολίτες και τους ζητούν να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες

Newsroom

Για κίνδυνο τηλεφωνικής απάτης προειδοποιεί με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Όπως ο ίδιος καταγγέλλει, επιτήδειοι έχουν στείλει μήνυμα σε ορισμένους πολίτες μέσω της εφαρμογής Viber, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος δήμαρχος να τους προτρέπει να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες.

 

Ο Δήμαρχος Φυλής ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έχει αποστείλει τέτοιο μήνυμα και ξεκαθαρίζει  πως έχει απευθυνθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής και στη Διεύθυνση ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών που κρύβονται πίσω από την απάτη. 

Το μήνυμα του Χρήστου Παππού

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ-ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ηλεκτρονική-τηλεφωνική απάτη σε βάρος των δημοτών της Φυλής, μέσω της εφαρμογής viber

Ο Δήμος Φυλής εφιστά την προσοχή των συνδημοτών μας στον κίνδυνο ηλεκτρονικής- τηλεφωνικής απάτης σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, παρακαλούνται να αγνοήσουν μήνυμα στα κινητά τους, μέσω της εφαρμογής viber, με την οποία εμφανίζεται ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς να τους ζητά να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες pay safe, πληρώνοντας, ηλεκτρονικά, το αντίτιμό τους. Ο τηλεφωνικός αριθμός από τον οποίο προέρχεται το μήνυμα εξαπάτησης είναι ο 6974741722.

Ήδη ο Δήμαρχος Φυλής απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, αλλά και στη Διεύθυνση ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας τον εντοπισμό και την ποινική δίωξη των δραστών της απάτης.

 

τηλεφωνική απάτηΦυλήειδήσεις τώρα