Φωτιά τώρα: 37 εστίες το τελευταίο 24ωρο - Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών και τη Δευτέρα
NewsroomΣυνολικά 37 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.
Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τη Δευτέρα
Πολύ υψηλός κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για 11 περιφέρειες αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά για τις εξής περιοχές:
- Αττική
- Κύθηρα
- Βοιωτία
- Αργολίδα
- Κορινθία
- Μεσσηνία
- Φωκίδας
- Αχαΐας
- Λακωνίας
- Χανιά
- Ρέθυμνο
- Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
- Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
- «Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση