Ελλάδα|06.08.2023 22:18

Φωτιά: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του ηλικιωμένου που συνελήφθη για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο - Έτσι πήγε να βάλει τη φωτιά ο 87χρονος

Newsroom

Βίντεο ντοκουμέντο αποκάλυψε η τηλεόραση του OPEN από το σημείο, όπου ο 87χρονος ηλικιωμένος που συνελήφθη για απόπειρα εμπρησμού στον Άγιο Στέφανο πήγε να βάλει τη φωτιά.

Αποκάλυψη του OPEN

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ρήγο, ο ηλικιωμένος επιχείρησε να βάλει φωτιά πολύ κοντά στο σπίτι του κάτι που προβληματίζει τις αρχές.  Στο σημείο βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο στουπί ποτισμένο με πετρέλαιο, το οποίο άναψε και προσπάθησε να βάλει φωτιά. Ένας περαστικός ο οποίος τον είδε τη στιγμή που επιχειρούσε τον εμπρησμό ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του ηλικιωμένου.

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη

Ο άνδρας που συνελήφθη δεν έχει πει το παραμικρό στους αστυνομικούς, αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, η δίωξη που του έχει ασκηθεί δεν αποκλείεται να αλλάξει. Στο σημείο όπου επιχειρήθηκε ο εμπρησμός έγινε αυτοψία από ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Το γεγονός ότι η φωτιά ήταν σε κατοικημένη περιοχή, δεν αποκλείεται να αλλάξει την κατηγορία που του απαγγέλθηκε από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Το χρονικό

Την ανακοίνωση της σύλληψης έκανε γνωστή ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Σύμφωνα με τον υπουργό, πιάστηκε επ' αυτοφώρο με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά, η  οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.  

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

πυρκαγιάεμπρησμόςειδήσεις τώραφωτιάΆγιος Στέφανος