Ελλάδα|07.08.2023 22:16

Πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας: Βίντεο ντοκουμέντο του OPEN από τη σύλληψη άνδρα - Ξυλοκοπούσε τη σύντροφό του σε δρόμο της Νέας Φιλαδέλφειας

Newsroom

Δεκάδες είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με νέο βίντεο – ντοκουμέντο να έρχεται στο φως από τη Νέα Φιλαδέλφεια και να σοκάρει.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το OPEN μπορεί κανείς να δει τη σύλληψη του συντρόφου μίας γυναίκας η οποία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (06/08) ειδοποίησε μέσω 112 τις Αρχές, ότι ο σύντροφός της την ξυλοκοπεί. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν το σημείο στο οποίο βρισκόταν η γυναίκα με τον σύντροφό της από το στίγμα του κινητού της.

Τα στοιχεία για το Panic Button

Το θύμα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι, ο σύντροφός της τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο ενώ απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει. Ο άνδρας συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και απειλή. Η ελληνική αστυνομία έχει ενεργοποιήσει την εφαρμογή Panic Button ώστε μία γυναίκα που βρίσκεται σε ανάγκη να λάβει άμεσα βοήθεια. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την ελληνική αστυνομία, το Panic Button έχει πατηθεί συνολικά 47 φορές ενώ, οι αριθμοί για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έχουν καταγγελθεί στις Αρχές πραγματικά συγκλονίζουν. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 έχουν καταγγελθεί συνολικά στις Αρχές 5.694 περιστατικά.


ειδήσεις τώραέμφυλη βίαγυναίκεςενδοοικογενειακή βίακαταγγελίεςάνδραςPanic ButtonΕλληνική Αστυνομία